Oreange testheader ps2

Mata bröstmjölk med tesked

Skrivet av Eivor Bäck 11.11.2019 | 4 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Igår försökte vi inleda projektet att få i vår bebis mjölk utan att jag är närvarande. Elvira är fyra och en halv månad och hon har bara ammat i hela sitt liv. Det fungerar helt okej, och är betydligt mindre smärtsamt jämfört med förra gången. Men det finns ju onekligen problem med att jag är Elviras enda källa till mat. Jag har ju inte tänkt dö eller försvinna men allas liv skulle bli betydligt smidigare om jag skulle kunna lämna henne med resten av familjen om jag ska vara borta längre än en timme. (Här började jag skriva en lång förklarande text om att jag bara lämnat Elvira en timme i gången hittills (bokcirkelträffar och en gång när jag var på familjegymnastik med fyraåringen). Men sen raderade jag allt. Mammor får vara borta från sina barn, till och med flera timmar i sträck oavsett anledning! Herregud Elviras pappa var ju borta från henne ett dygn redan när hon var fyra timmar gammal.)

Farsdagen till ära skulle han jag bor med få förstagångsmata Elvira med nappflaska. Det gick absolut inte alls. Vi testade också att fylla en liten medicinspruta med mjölk, mata henne med tesked och ha henne att dricka ur en liten mugg. Allt gick katastrofalt dåligt och kanske en procent mjölk svalde hon medan resten landade på hennes tröja. Idag matade jag henne med en tesked och hon svalde kanske 10 milliliter på lika många minuter. Det fungerade alltså, men det känns ju inte hållbart att börja ge henne en hel måltid på det sättet, hon skulle ju hinna bli hungrig igen innan hon fått i sig hela ransonen. 

Någon som har ett superbra mata bebis-tips? 
IMG 20191109 113942

En fyra månaders bebis som väldigt glatt ammar och väldigt förvånat och kränkt spottar ut all mjölk som inte kommer direkt från ett bröst.
P.s. Mitt favoritplagg från moderskapsförpackningen var denna härliga prickiga body. Tyvärr har den nu en gul fläck som inte går bort i tvätten. R.i.p. snygg-bodyn. 

Kommentarer

 • Johanna 11/11/2019 10:13pm (4 år sen)

  Gå ut ur huset och låt pappan mata så kanske hon tar flaska. Vi hade en nuk pipmugg med silikonpip åt vår kräsna dotter jag fick henne dock aldrig att dricka ur mugg elle flaska men var jag inte i huset gick det bra

  • Eivor 12/11/2019 6:42am (4 år sen)

   Tack för tipset! Jag ska testa att lämna huset nästa gång :)

 • Hanna 11/11/2019 10:50pm (4 år sen)

  Testat Herobility flaska?

  • Eivor 12/11/2019 6:44am (4 år sen)

   Nej, vi har hittills bara testat en riktigt vanlig tuttflaska som jag köpt på Prisma. Tack för tipset!

 • Christina 14/11/2019 9:51pm (4 år sen)

  Inga tips angående matningen. Men såg via ekotipset på instagram att man kan färga kläder som fått envisa fläckar med gurkmeja. Tänkte spontant att en gulprickig body kanske är trevlig också. Sök på ekotipset så ser du hur hon gjort.

  • Eivor 15/11/2019 4:11pm (4 år sen)

   Intressant! Jag tänkte försöka skrubba lite med galltvål och hoppas att fläcken försvinner, men hjälper inte tvålen så blir det gurkmeja tilll näst! Tack för tipset :)

 • Emilia 16/11/2019 7:58am (4 år sen)

  Lite fel årstid för detta tips kanske, men solsken bleker många fläckar! Försök ha bodyn på fönsterbrädet en soligare dag.

  • Eivor 16/11/2019 4:42pm (4 år sen)

   Spännande! Det ska jag lägga bakom örat, tack för tipset! :)

Skriv en kommentar