Oreange testheader ps2

Midsommarafton 2021

Skrivet av Eivor Bäck 27.06.2021 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

IMG 20210624 212701

Kvällen före midsommaraftonen var jag ute en timme i trädgården och bland annat plockade tegelstenar under mina krukor så att de skulle få komma lite högre upp. Jag hade köpt massa tegelstenar via facebookloppis för några dagar sedan så nu fortsätter vi plocka upp rabatter här och där i trädgården. 

IMG 20210625 143414

Själva midsommaren skulle vi fira hos mina svärföräldrars villa så jag slängde ihop en sallad (rekommenderar verkligen Rainbows salladsost i bit, den godaste "feta"osten vi har här i Finland), flaskor med smoothies till barnen så att de skulle orka till kvällen och gamla fejk-foppatofflor. Har ni sett en mer slarvig och typisk midsommarpackning någonsin? Trodde inte det. 

Någon gång ska jag också slänga ner några midsommarkransar i den typiska midsommarpackningen men det hände inte i år heller. Med lite tur börjar trädgården producera lite blommor de kommande åren så jag har något annat kransmaterial än maskrosor och brännässlor. 

midsommarros stockvägg

Familjen fick sitta i bilen och vänta medan jag tog den traditionella bilden på vår midsommarros. I år började den blomma nästan en vecka innan midsommar och redan på lördagen hade alla blomblad blåst iväg. Vi grävde bort nästan hela rosbusken tidigare i vår eftersom vi planterade minikiwin där rosbusken stått. Men en liten tuva lämnade kvar och den trivs. Tycker faluröd stockvägg och midsommarros är en så fin kombination. Synd att man bara för njuta av den några få dagar i året. 

IMG 20210625 193050

Vi åt grillmat och jordgubbstårta vid havet och klockan åtta var vi hemma igen. Då grävde vi en pionrabatt och radade tegelstenar runt rabatten och jag bakade två rabarberpajer till lördagens tvåårskalas innan det var bums i säng. 

Du gillar kanske också…
Midsommarafton 2020
Tegelstensrabatt och minikiwi

Kommentarer

Skriv en kommentar