Oreange testheader ps2

Min nya kamera (och att influencermarketing tydligen fungerar)

Skrivet av Eivor Bäck 03.07.2020 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Ni som känner mig i verkliga livet vet att jag inte är teknisk och inte heller så intresserad av teknikprylar. Jag använde min Nokia Lumia 800 i många år eftersom jag inte riktigt såg vitsen att byta ut en fungerande telefon, jag var sist i världen med att skaffa whatsapp och de få gånger jag redigerar bilder så brukar jag göra det i Paint. 

Men så i våras dök det upp en influencerreklam på Malenamis instagram om en kamera. Jag tycker egentligen att min telefonkamera är helt tillräckligt bra och de enda gångerna som jag känt ett behov av en bättre kamera är när jag fotar julkort på barnen (men då brukar jag låna sambons stora klumpiga systemkamera). Men ärligt talat var jag jättetrött på att bygga torn av kartonger, klicka på telefonens självutlösartimer på 10 sekunder och sedan springa in i bild och hoppas på att det blir tillräckligt bra. Så då köpte jag en ny kamera, främst på grund av att den kan styras via telefonen. 

olympus pen e-pl8olympus pen e-pl8 2

Det jobbigaste med att fotografera en ny kamera eller telefon är väl att man måste använda sin gamla för att fotografera den?!

Jag var först skeptisk över kameran och lite osäker på om den var värd pengarna. Jag hade ju trots allt en fungerande telefonkamera. Men efter att ha fotat nästan alla bilder till Instagram med den under juni är jag såld. Här på bloggen dyker det upp blandat med telefon- och kamerabilder, och så kommer det att fortsätta. 

bogdanoffs instagram juni eivor bäck

Nio av mina favoritbilder fotograferade i juni, alla med nya kameran. 

IMG 20200702 194954 666

Och det bästa av allt? Möjligheten att styra kameran med hjälp av telefonen. Här sitter jag på vår yttertrappa, ser i min telefon hur bilden ser ut i kameran och så håller jag på att ställa in så att kameran ska ta en sekvens på tio bilder inom loppet av fem sekunder. Nu är det äntligen slut på att ställa in telefonkameran, springa in i bild, höra klicket och sedan gå tillbaka till telefonen, kolla bilden, konstatera att den är dålig och sedan upprepa i evighet. Så det negativa med kameran är att det numera blir lite mindre vardagsmotion. 

Kameran är en Olympus PEN E-PL8 (reklamlänk) och så har jag ett 45 mm objektiv (reklamlänk) som jag använder konstant. Nu behöver jag bara skaffa en snygg kamerarem (en i flätat tanfärgat läder kanske?!). 

Så jag kan ju konstatera att influcencermarketing verkligen fungerar. Jag tror nog inte att jag skulle ha köpt den här kameran om inte Malenami skulle ha visat hur kamerastyrningen via telefonen fungerar. Har ni köpt något efter att influencers gjort reklam för det? För många år sedan köpte jag också amningsbh:ar på grund av Malenami (hon är tydligen den influencer som påverkar mig mest?!) men de var riktigt dåliga så det lyckas inte alla gånger.

Kommentarer

 • Malena 03/07/2020 7:10pm (2 år sen)

  Men åh, så glad jag blir då jag läser detta!❤️ Älskar min kamera, den är nästan alltid med mig. Härligt att du är nöjd och det syns i dina bilder att du njuter av att skapa bilderna. Väldigt vackra.

  Och med amningsbehå.. sorry om jag tipsat om dåliga:/ vill alltid tipsa om sånt jag själv använder o gillar. Det var min första gång som mamma o jag saknade kunskap. Denna gång har jag kört nästan behåfritt hela vägen;)

  Kram!❤️

  Ps. Älskar bilden där ni sitter ”nakupelle” på soffan. Den är ljuv!

  • Eivor 07/07/2020 12:55pm (2 år sen)

   Tack så mycket! Och tack så mycket för tipset om kameran, är väldigt nöjd!

   Och det finns ju ingen chans att det man gör reklam för passar alla. Den gången blev det ingen favorit hos mig, men det finns ju sällan klädesplagg (och allra minst underkläder) som passar alla kroppar och behov :)

 • Sandra Neuman 07/07/2020 5:38pm (2 år sen)

  Finns stor risk att jag kommer behöva köpa ny kamera snart känner jag. Jag tror min har telefonstyrning också, men den har några år på nacken och närmar sig pension.. oj kollade upp nu att den här modellen jag har kom ut -14. Den ÄR gammal och gaggig!

  • Eivor 09/07/2020 8:34am (2 år sen)

   Äh, den är ju inte ens i lågstadieåldern ännu, fungerar säkert många år till :)

Skriv en kommentar