Oreange testheader ps2

Mitt 2019

Skrivet av Eivor Bäck 31.12.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

För lääänge sen när jag bloggade fyllde jag alltid i en nyårslista. Så nu tänkte jag återuppta traditionen. Nyårssammanfattningar kanske inte är roliga för någon annan än en själv om tio år - i så fall får ni scrolla förbi. 

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?
Födde mitt andra barn, var föräldraledig med lön från ett jobb. Sen har jag ju börjat blogga (fast det har jag i och för sig gjort tidigare också). 

Genomdrev du någon stor förändring?
Vår familj blev en människa större. (Redan nu märker ni kanske vart den här listan barkar. Det kommer bara vara massa bebisrelaterade-svar på alla frågor. Jag försökte göra en såndär Instagram Bestnine-bild men det var typ bara gravid- och barnbilder). 

best nine instagram 2019

Bildbevis. Alltså så mycket bebisrelaterade bilder. Och några muminmuggar såklart.  

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jo. Bland annat Johannes gudmor fick världens sötaste tjej i början av året. 

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?
26 juni (när Elvira föddes). Överlag är jag dålig på att komma ihåg datum, men det här datumet måste jag väl komma ihåg (mvh måste alltid kika på förlovningsringens gravering för att veta när vi förlovade oss). 

Dog någon som stod dig nära?
Nej. Är så glad och tacksam varje år att jag får ha alla nära och kära i livet.

Vilka länder besökte du?
Sverige två gånger. Haparanda i maj med sambon och Uppsala och Stockholm på höstlovsresa. 

Bästa köpet?
Jag köpte ett babynest i Krombi i somras när det ordnades ett loppis i idrottsgården. Var skeptisk till babynest och tänkte att jag inte skulle lägga så mycket pengar på det ifall att det skulle lämna i skåpet, men det visade sig vara mina bäst spenderade fem (eller tio?) euro på hela året. 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att förändringen från tre-personersfamilj till fyra har gått så otroligt smärtfritt. Fyraåringen har inte varit ledsen eller arg en enda gång över förändringen och bebisen har sovit superbra på nätterna vilket ju bidrar med en stor dos till harmoni och glädje i familjen. 

Saknar du något under år 2019 som du vill ha år 2020?
Egentligen inte. Och som det ser ut nu så kommer hela år 2020 vara en upprepning av hösten 2019. Jag kommer att vara hemma med barn, fyraåringen kommer att gå på dagis och han jag bor med ska jobba. Det jag väl hoppas mest på är att vi ska besluta oss för en fasadfärg och att jag kommer få ett helt målat hus år 2020. 

Vad önskar du att du gjort mer?
Önskar alltid att jag skulle ha hängt mer med min första familj, men när de bor två timmar bort sätter det stopp för de där spontana jag-svänger-bara-via-besöken.  

Vad önskar du att du gjort mindre?
Betalat räkningar hehe. 

Bästa boken du läste i år?
Jag ska läsa genom listan jag gjort med alla årets lästa böcker och fundera lite. Men bland annat Andras vänner av Liane Moriarty och Karin Smirnoffs två böcker (Jag for ner till bror och Vi for upp med mor) tyckte jag mycket om. 

liane moriarty andras vänner

Bra lässällskap på BB. 

Största musikaliska upptäckten?
Vi har typ bara lyssnat på Kaj hemma hos oss. Förutom Kaj så har min Spotify gått varm när jag lyssnat genom alla avsnitt av Della Q i höst.

Vad var din största framgång på jobbet 2019?
Jag har ju mest varit föräldraledig i år känns det som. Men under början av året jobbade jag (som löneräknare). Jag tycker att alla som jobbar med löner ska vara stolta att de klarade av januari när det var både föregående års olika löneanmälningar och det nya systemet med Inkomstregistret som trädde i kraft. Det var spännande. 

Största framgång på det privata planet?
Att jag allt mer har börjat acceptera att allt jag gör inte måste bli bra, det är okej ändå liksom. Jag valde till exempel att ta rullstol från förlossningsrummet till BB-avdelningen trots att jag hade en helt normal förlossning och nog kunde gå om jag varit lite envis (stolt!). 

Vad spenderade du mest pengar på?
Enligt mitt excelark: huset. Och så förstås huslån och mat. Vuxna och tråkiga saker alltså. 

Något du önskade dig och fick?
Önskade mig till exempel två böcker till födelsedagen och fick båda! Önskade mig en stavmixer till julklapp men eftersom ingen frågade så köpte jag den som present till mig själv. Perfekt! 

Något du önskade dig och inte fick?
Ett par pyjamasbyxor. Tur att det är en världslig sak och jag har pengar på kontot så jag kan åka och shoppa precis när jag vill. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?
Det var en onsdag. Vi var till församlingens föräldra-barn-verksamhet, rådgivningen på fyramånaders läkarbesök och på eftermiddagen fick jag tårta. Det var en bra födelsedag. 

Vad fick dig att må bra?
Att vara hemma i vårt hus. Alltså så fantastiskt kul att vara föräldraledig med lättskött bebis i sitt egna hus?! Förra gången var jag föräldraledig i hyreslägenhet, det var inte alls lika roligt. 

Vem saknade du?
De som bor för långt borta för att man inte kan fara på en spontanträff. Så typ alla. 

De bästa nya människorna du träffade?
Elvira och min guddotter. 

fyra månader

Kul med barn. 

Mest stolt över?
Att jag valde så otroligt snygga tapeter till vårt ena rum i utbyggnaden som blev klar i våras. 

best nine instagram bogdanoffs 2019

Inte bara jag som gillar våra gröna tapeter. Också de som följer huskontot på Insta verkar tycka det samma. Hudiksvalls teater heter tapeten och kommer från kollektionen Gammalsvenska som Duro har gjort.  

Högsta önskan just nu?
Att alla hålls friska.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker fortsätta på samma spår som de senaste månaderna. Men ska kanske ta tag i ett av mina stora livsmål: att lära mig snurra kanelbullar snyggt. Dock osäker på om det kommer ske år 2020 eftersom jag inte har någon bakmaskin och orkar inte knåda massa bulladeg för hand. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar