Oreange testheader ps2

Nu börjar vårdledigheten

Skrivet av Eivor Bäck 30.03.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Idag, eller snarare i lördags, var en stor dag: min föräldraledighet är nu officiellt slut och min vårdledighet börjar. Jag vet inte ännu hur länge jag ska vara hemma, i Finland får en vårdnadshavare vara hemma tills barnet fyller tre år och har då under den tiden rätt till hemvårdsstöd. Därefter får man vara hemma hur länge man vill såklart, men när yngsta barnet blivit tre så slutar Folkpensionsanstalten stötta ens hemmatid. 

Skulle jag inte vara vårdledig skulle alltså idag vara första dagen jag skulle ha återvänt till jobb och första dagen Elvira skulle gå på dagis. Hon skulle säkert haft det hur bra som helst på dagis men nog känns det ju ändå skönt att vi ska vara hemma ett bra tag ännu. Jag tänkte inleda vårdledigheten med att ha en riktig pysseldag med femåringen och koka chokladmannagrynsgröt till lunch (nej, jag vet inte om det är gott och det låter väldigt onyttigt, men receptet dök upp i min Facebook-feed och jag tog det som ett tecken på att det skulle bli dagens lunch). 

barn hamapärlor gran

Skulle inte bli förvånad om pysseldagen kommer att innehålla en hel del hamapärlor. Och massa urklipp ur Landbygdens folk! Femåringen fick en tjock bunt LF-tidningar igår så snart är nog hela huset strösslat av "fina" bilder på traktorer, kor och bönder. 

Kommentarer

  • Sophie 30/03/2020 10:36pm (3 år sen)

    Man har ju också rätt till stöd då barnen går i åk 1-2.

    • Eivor 02/04/2020 9:48pm (3 år sen)

      Det har du rätt i! FPA stödjer ju också bl.a. om man är hemma med ett barn under tre år och man samtidigt har hemma ett syskon över tre år, då får man också en slant för det äldre syskonet.

Skriv en kommentar