Oreange testheader ps2

Nutellafudge

Skrivet av Eivor Bäck 30.12.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Ni vet väl om att julen varar ända in till påska (eller åtminstone till tjugondag Knut)? Här kommer årets sista julrelaterade recept: Nutellafudge.

nutellafudge

Koka 3 dl vispgrädde, 1,5 dl ljus sirap och 1,5 dl strösocker i en tjockbottnad kastrull, rör om ibland. Låt koka tills smeten klarar kulprovet (ca 125 grader). Rör ner 50 g smör och låt det koka i ytterligare 2 minuter.
Lyft bort kastrullen från spisplattan och rör ner 160 gram Nutella och 1 krm ättiksprit (jag använde10 procentig spritättika (väkiviinaetikka)). Bred ut fudgen på en bakplåtsklädd plåt (Jag använde en form som var ca 20 x 30 cm så fudgen blev typ 2 cm hög) och ställ i kylen. Skär fudgen i bitar med en vass kniv efter att den stått kallt i minst några timmar.

Tyvärr smakar fudgen inte apelsin, men har man torkat apelsinskivor så fungerar de som fotorekvisita på alla bilder under jul. Såklart. 

Kommentarer

Skriv en kommentar