Oreange testheader ps2

Ny byrå i barnrummet

Skrivet av Eivor Bäck 30.11.2019 | 4 Kommentarer

Kategorier:

Fyraåringen har äntligen fått ett nytt klädskåp, eller snarare klädbyrå. I höstas lyfte vi in en vit byrå till barnrummet som tidigare husägare hade lämnat kvar. Men lådorna hade inga stoppar så efter att fyraåringen dragit ut en låda för att hämta en tröja och det slutade med att hela byrålådan låg på golvet (som tur var klämdes inga tår) beslöt vi att det var dags för en ny byrå. 

Och hur gör man när man blir sugen på en liten och billig byrå när man bor i Österbotten? Jo, man kikar på IKEAs hemsida och överväger på om det är värt att köra 300 kilometer till Tammerfors för att hämta en enda grej, sen besöker man Jysk och Masku och tittar och klämmer på deras möbler, sen funderar man lite mer. Och när man nästan bestämt sig så ploppar det upp en byrå för en tjugolapp på en Facebookloppisgrupp. Perfekt! (Kanske mindre perfekt för sambon som är den jag skickade iväg för att hämta byrån. Det blir alltid så. Men jag menar, jag har ett spädbarn hemma och jag kan inte backa med släp. Det är fullkomligt logiskt att det är han som får hämta.)

barnrum retro tapeter byrå ikea malm

Det blev en träfärgad Malm-byrå från IKEA. Den översta byrålådan är för hög för att fyraåringen ska kunna hämta något därifrån själv, så där tror jag Lego-ritningarna. För snart är alla lego-ritningar sönderlästa hur jag än försöker förvara dem i plastfickor.

Det märktes att byrån inte var sprillans ny, lådorna var lite tröga, det fanns några skruvhål på den ena sidan av byrån, hemgjorda fötter under byrån osv. Men det är ju sånt man ska räkna med när man handlar begagnat. Och vi vet väl alla hur barn behandlar sina möbler, så det kommer ju inte ens svida lite om det råkar dyka upp både hack och tuschstreck. barnrum retro tapeter byrå ikea

Jag gillar kombinationen mellan retrotapeten och (fake)träet väldigt mycket. Den här träfärgen måste dessutom väl vara den finaste färgen IKEA haft på Malm-byråer? Berätta inte åt någon men jag har en till Malm-byrå i samma färg i gästrummet (men en annan storlek). Den byrån loppisköpte jag också. Och givetvis var det sambon som hämtade den också. 

Kommentarer

 • Linda 30/11/2019 12:44pm (4 år sen)

  Du har oskämtat den bästa bloggen på sevendays👍humor o ironi blandat med lite allvar! Är sååå trött på bloggare som står o plutar med munnen i klädd nån "snygg outfit" och sätter 6 nästan likadan bilder på sig själv🙄

  • Eivor 30/11/2019 12:52pm (4 år sen)

   Tack! Så glad jag blir 😊 Glad lillajul!

 • Linda 30/11/2019 7:43pm (4 år sen)

  Tack det samma😊

 • Sandra Neuman 03/12/2019 9:53am (4 år sen)

  Håller med Linda, gillar också din blogg ^^

  Nu kom jag ju på på tal om byråer att vi köpte ju en byrå av er när ni flyttade in i huset :D Den har vi i barnens rum nu, och innehåller stundom inget och ibland alltför mycket leksaker. :P

  • Eivor 03/12/2019 4:01pm (4 år sen)

   Ja just det! Det hade jag helt glömt bort :D

 • Alexandra 04/12/2019 11:53am (4 år sen)

  Kom ihåg att skruva fast den i väggen om ni inte gjort det redan! Såg just en dokumentär på Netflix om just Ikeas Malm byråer som lätt välter på barn, så tänkte bara nämna det för säkerhets skull :). Tack för en intressant blogg!

  • Eivor 05/12/2019 8:53pm (4 år sen)

   Tack för påminnelsen! Vi har ett så stillsamt barn att jag ibland glömmer bort hur viktigt det är att skruva fast möbler i väggen. Ska göra det som första grej imorgon, för hur stillsamt barnet än är räcker ju en sekunds bus för att en byrå ska välta.

Skriv en kommentar