Oreange testheader ps2

Nykarleby 400 år

Skrivet av Eivor Bäck 06.09.2020 | 2 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Idag firar Nykarleby 400 år. År 1620 gav Gustav II Adolf Nykarleby stadprivilegier. 

nykarleby 400 år läsk tervjärv läskedrycksfabrik

Staden firade genom att bjuda kommunens alla invånare på sockergrisar. Barnen fick också Nykarleby400-klistermärken som jag tror jag ska spara i deras minneslådor. Och förvarar jag klistermärkena i en låda ökar sannolikheten att de inte plötsligt är fastklistrade på någon dörr. 

Nykarleby 400 år 2020

Jubileumsåret till ära finns det en jordgubbsläsk för Nykarleby. Terjärv läskedrycksfabrik är tillverkaren och den säljs åtminstone vid Mat Inn i Nykarleby centrum. 

OI000508

Ska vi ta en verklighetsbild då också? Allt kan ju inte vara rena kökshanddukar i linne, fina mässingsljusstakar och sånt. Femåringen drack saft ur en av de framplockade finkopparna (och klottade på duken) medan vi vuxna drack ur muminmuggar. Bordet var strösslat av leksakspengar efter att vi spelat Afrikas stjärna och ettåringen hade hunnit slurpa i sig sin klämmis redan innan jag hunnit sätta mig till bords. Som färgglad bonusinredningsdetalj dök en väldigt blå kapsylöppnare upp som kommer från vårt styrelseår i Österbottniska nationen för åtta (!!) år sedan. Den uppmärksamma kanske märker att vi tog en sockergris till ettåringen också. Efter att jag borstat bort så mycket socker som möjligt fick hon tugga på en fot. Hon var väldigt imponerad, men det finns en risk att resten av hennes gris förvandlas till måndagsfika åt den vårdlediga mamman. 

Kommentarer

 • Ann-Sofi 06/09/2020 7:58pm (3 år sen)

  Härligt med en verklighetsbild också! :)

  • Eivor 07/09/2020 8:46pm (3 år sen)

   Kul att du gillar! Jag tycker de behövs ibland, det kan ju inte vara glansbilder hela tiden :)

 • Fina Christina 07/09/2020 8:13pm (3 år sen)

  Har du något bra recept på klämmis att göra för att fylla dedär egna påsarna? :) Skulle inte orka experimentera allt för mycket med att få till passlig konsistens på klämmisen. Vill typ göra, fylla och låta barnet äta.

  • Eivor 07/09/2020 8:51pm (3 år sen)

   Jag brukar oftast mixa en banan, slänga i en näve blåbär eller några jordgubbar eller hallon. Och så en skvätt surmjölk eller naturell yoghurt. Vill jag ha mer mättande klämmisar brukar jag lägga till en matsked eller två mixade havregryn. Och är man riktigt lat så fyller man klämmisarna med naturell yoghurt haha, åtminstone här är allt godare när man får äta det ur en klämmis :)

Skriv en kommentar