Oreange testheader ps2

Om jag satt i Coronakarantän i två veckor

Skrivet av Eivor Bäck 03.03.2020 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Jag är ungefär lika nervös inför Coronaviruset som inför influensan. För egen del är jag inte orolig, men jag är såklart lite orolig för de som är äldre och eller har någon sjukdom. Däremot är jag inte alls orolig för mina barn (men nu när jag skriver ut det i text så känns det som om jag jinxar något, så lite orolig är jag tydligen i alla fall). Men jag har funderat lite kring karantän. För likt vaccineringar, att hålla hemma halvsjuka barn från dagis och att tvätta händerna noggrannt är det väl sånt man gör för att minska att sjukdomar sprids till de med sämre immunförsvar. Jag har förberett mig så pass mycket på en eventuell karantän att skafferiet är fyllt och det finns både kött och bär i frysen. Vi har nog mat så att vi klarar oss i minst en månad. Däremot är jag ingen sån prepper att jag har välfyllda vattendunkar, men jag har svårt att se hur Coronaviruset skulle stänga av vattenledningarna. 

Nå, vad skulle jag göra om jag satt instängd med min familj i två veckor? Antagligen det här:

1. Bli irriterad över att alla är så nära. Som den introverta jag är behöver jag få vara i fred ibland, så jag kan tänka mig att jag både en och tre gånger går och stänger in mig i sovrummet för att få vara i fred och ganska ofta går till nedrevåningen för att "diska" (sitta vid köksbordet och scrolla Instagram, titta på typ Paradise Hotel och smygäta godis). 

2. Sortera alla fotografier. Jag har haft det på min att göra-lista i en evighet men kommer mig aldrig för eftersom jag har svårt att radera bilder och svårt att välja ut vilka som ska framkallas. Nu har jag ett ypperligt tillfälle att tvinga hela familjen att stå framför datorskärmen och hjäpa mig välja vilken av de hundratals bilderna som vi tog när Johannes fyllde ett år som vi ska framkalla. 

3. Stänga av morgonalarmet på telefonen. Får man inte gå någonstans så behöver man väl inte heller upprätthålla några rutiner? Men känner jag fyraåringen rätt fortsätter han väl vakna någon gång mellan klockan sju och åtta. 

4. Äta massa havregrynsgröt. Även om både skafferi och frys är fullt, så insåg jag när jag gick genom matlagret att vi har fyra förpackningar havregryn. Så ganska mycket havregrynsgröt kommer vår kost bestå av.

5. Rensa förrådet. Jag har någon spännande allt möjligt-låda i förrådet och kuvert, pennor och annat "kontorsmaterial" är utspridda i kanske fjorton olika lådor. 

6. Känna efter sjukdomssymptom typ varje minut. Känns det inte som om jag har lite ont i halsen? Jag är nog jättesjuk! Och var det där bara en vanlig nysning av dammet som uppstod när jag öppnade allt möjligt-lådan eller är det första tecknet på Corona?

7. Sakna att gå ut. Jag är kanske inte utanför dörren alla dagar när jag är hemma (förutom när jag hämtar posten och ved från vedboden, men det räknas väl nog ändå inte?!). Men om någon säger åt mig att jag inte får gå ut är jag bombsäker på att jag kommer tänka på långpromenader och frisk luft typ hela tiden.  (Edit: för att inte sprida false news så kan jag lägga till att man tydligen får gå ut när man sitter i karantän. Typiskt. Inte ens i karantän har man en legit anledning till att undvika motion och frisk luft.)


nyårsdagen mulet

Jag kommer dagdrömma om hur underbart det var att gå på promenad en slaskig januaridag. Ja, jag kommer helt ha förträngt hur trist himmeln var och att det var både lite halt och slaskigt på samma gång.  

Kommentarer

 • CK 03/03/2020 10:41am (3 år sen)

  Om du skulle hamna i karantän betyder det inte att du har smittan, bara att du kanske får eftersom du varit i kontakt med någon som har. Är det du som blivit satt i karantän är det bara du som måste vara hemma, inte resten av din familj :) och dessutom får du nog gå ut bara du undviker folk :)

  • Eivor 03/03/2020 10:50am (3 år sen)

   Om jag skulle bli satt i karantän (knack-knack) skulle det automatiskt innebära att åtminstone jag och barnen ska hållas hemma, så nästan hela familjen blir det i alla fall. Kanske jag börjar dagdrömma om att besöka biblioteket och långa Prismaköer istället :D

 • Marias memoarer 03/03/2020 11:41am (3 år sen)

  Åh vad min lägenhet skulle bli ren och uppordnad om jag skulle hamna i karantän 😂😂😂 Mycket netflix, tupplurar och promenader(fast på avstånd till folk) gissar jag också på. Och så skulle jag kunna mecka med bloggdesign och göra allt det där som annars tenderar att skjutas upp, och förbereda blogginlägg 🤔

  • Eivor 03/03/2020 12:27pm (3 år sen)

   Det där låter ju hur bra och skönt som helst! Nästan så man önskar att du ska få läggas i karantän 😉

 • Marie 03/03/2020 12:01pm (3 år sen)

  Stor igenkänning på att behöva dra sig undan och smygäta godis 😂 En vecka sportlov med alla hemma var liksom tillräckligt. Kanske man borde bunkra med målarfärg och få något gjort ifall det blir karantän 😅

  • Eivor 03/03/2020 12:29pm (3 år sen)

   Skönt att det inte bara är jag 😂 vi bor så nära färgaffären så om färgburkarna blir tomma här hemma så får de leverera en burk till trappan har jag tänkt 😅

Skriv en kommentar