Oreange testheader ps2

Önskningar för år 2021

Skrivet av Eivor Bäck 12.01.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag vet att jag bara för några inlägg skrev att jag ska fortsätta som vanligt fast det blir ett nytt år. Och det ska jag väl. Men nog har jag några spridda tankar och idéer för vad jag vill göra under år 2021. Det blir inga högt flygande planer, för jag har inga högt flygande mål. Mest vill jag ha ett lugnt och harmoniskt år. Jag delade in årets önskningar i tre delar: familj, jobb och hus men ärligt talat så flyter de ju ganska mycket in i varandra (speciellt när man ägnar 100% av all sin tid hemma). 

Familjen

- Resa till Mumindalen. Jag hoppas att covid-läget är på ett sådant sätt att vi kan åka till Mumindalen i sommar. Jag har velat åka i två år redan, men jag har varit höggravid och det har rått en pandemi så vi har bara skjutit upp det. Men hoppas verkligen att vi kan åka i år! 
- Bröllopsresa. Och på tal om resor, så ska vi väl sätta sprätt på alla bröllopspresentpengar och åka på bröllopsresa. Det råder lite delade åsikter kring varit vi ska åka men med tanke på att vi inte vill resa långt bort (vi har både småbarn och det råder en pandemi) så åker vi antagligen bil norrut i några timmar. Andra resedrömmar jag haft i typ tio år är weekend i Prag och långresa till Nya Zeeland, men det är ju omöjligt just nu. 
- Hemmaliv. Jag ska vara hemma i vår med Elvira. Och så ska vi sätta oss ner och fundera på om jag ska fortsätta min vårdledighet resten av året eller återgå till mitt kontorsjobb. Det lutar åt vårdledighet året runt.  

fyra månader

Här hade vi varit hemma tillsammans i fyra månader. Får se om det blir totalt 36 månader hemma för Elvira innan hon börjar på dagis. Åtminstone lutar det just nu till minst 30. 

- Framkalla fotografier. Alltså den här punkten måste vara med för det är den alltid och det händer aldrig?! Vi har kommit så långt att alla bilder finns sparade på samma ställe nu. Men det är eoner med tid fram till att de är sorterade och framkallade. Jag beundrar så människor som har framkallade bilder i snygga linnealbum. Jag vill också ha det.

Jobbet

- Inget jobb alls. Jag kommer alltså antagligen inte jobba i år heller. Så knäppt?! Men jag ska försöka lära Elvira att springa (just nu kan hon gå snabbt), uttala ord tydligt (nu förstår ju bara vi i familjen vad hon säger) och cykla på brorsans minsta Puky-cykel (nu övar hon på sin Pukylino inomhus). Hon fyller två år i sommar och storebror kommer att börja på förskolan i höst. Känns som en bra grej att vara hemma under åtminstone den första förskole-tiden. 

OI000063

Att han i fluga snart ska börja förskola? Tänk så häftigt. 

- Men en hel del bloggande. Jag tänkte fortsätta blogga och siktar väl som vanligt på minst 10 inlägg per månad. Även om det hela tiden höjs röster om att bloggandet och bloggläsandet är på nedåtgående så blir ni bara fler och fler som läser här inne. Så roligt! 

Huset

- Fixa i trädgården. Jag ska så gräsmatta, gräva grusgångar och ta itu med tv-kabeln i diket vid tomtgränsen. Johannes önskar sig en blomrabatt bredvid lekstugan och jag vill ha utemöbler och en bilplats bredvid uthuset. Min man vill väl ha typ en grill och fruktträd så det måste han väl få. Skönt att Elvira ännu inte kan ha några önskemål.
- Fixa husfasaden. Husfasaden behöver ett till färglager. Och så ska jag börja se på våra 90-tals fönster om jag kan fixa till dem så att de överlever några år till. Tänker att om jag fixar till ett eller två fönster varje år så är redan det hemåt. 

IMG 20200615 182222

Ser inte framemot att åka skylift och måla. Men någon måste göra det och han jag bor med klarar, praktiskt för honom, inte av starka lukter. 

- Få ett biblioteket. Biblioteket finns alltid på min hus-önskelista. Vi har alltså ett gästrum på nedre våningen som ska förvandlas till ett bibliotek och där ska jag äntligen få packa upp alla flyttlådor med böcker. Men ärligt talat så kommer det antagligen få fortsätta stå på min önskelista, jag tror nog inte att vi hittar bokhyllepengar i år heller. 
- Grovköket. Och på tal om orealistiska önskningar: jag skulle vilja fixa i grovköket. Måla om väggarna, ha ny grovköksinredning med bättre förvaring, köpa en torktumlare och måla golvet shackrutigt.
- Ny kökssoffa i matsalen. Ni vet den där snygga antika träsoffan jag fyndade på facebookloppis och det visade sig att den var i för bra skick för att såga sönder till en sänggavel? Jag köpte istället en sänggavel från Ellos och bestämde mig för att fixa upp kökssoffan och ha den i matsalen. Var lite i valet och kvalet men som tur var spillde min pappa ut en kaffekopp på vår nuvarande kökssoffa och jag orkar inte klä om den så plötsligt blev valet enkelt. 

träsoffa sänggavel

Soon to be kökssoffa i matsalen. 

Du gillar kanske också…
Mitt 2020
En träsoffa eller en sänggavel?

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar