Oreange testheader ps2

Ord min femåring lärt sig av humorgruppen Kaj

Skrivet av Eivor Bäck 06.05.2020 | 4 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Min femåring älskar humorgruppen Kaj och jag antar att han inte är den enda. Det här innebär att om vi ska lyssna på musik i bilen eller hemma så är det alltid Kaj som gäller, och om det är en huppari-dag så sjunger vi alla (falskt) hupparipäivää, kaikki nyt räiväääää. Och likt dendär bulgariskan som i Idol sjöng låten "Ken Lee" på hittepåengelska så sjunger femåringen mer som hans öron uppfattar lyricsen än de korrekta. Att gröjtin å fishin e fucking fäsk har han dock lyckats snappa upp och återskapa korrekt. Och ni ska veta att det är svårt att hålla masken när en femåring med emfas säger fucking fäsk. Nu när han är större har han dessutom börjat fundera på vad olika ord betyder, de här orden har vi fått förklara senaste veckorna: 

Talko: När man arbetar tillsammans, eller hjälps åt, med något utan att få pengar. 

Konjak: sånt som vuxna dricker. Femåringen nöjde sig inte riktigt med den betydelsen utan han hävdar stensäkert att det också är viktigt att ett släktkalas äger rum. Så konjak är sånt som vuxna dricker på släktkalas.

Korvkalas: Ett kalas där man äter korv. (Den här föräldern valde verkligen den lätta vägen när frågan kom.)

Att resa till solen: När man reser till någonstans i världen där det är väldigt varmt och soligt, ofta flyger man dit med flygplan. (Det här accepteras dock inte. Hör du inte mamma att de ju reser till solen? Dit far man ju med en rymdraket!!) 

Koff: en sorts öl. 

Rhodostallrik: Tallrik som man hänger på väggen och har en bild av Rhodos på sig. Rhodos är en plats i Grekland.  

Jöutas: Ids? (Ärligt talat vet jag inte riktigt heller.)

skarmklipp kaj 10 yle arenan

Kan inte ni heller få nog av Kaj? På Yle Arenan har de lagt upp tioårskonserten från Botniahallen. Vi har bara sett den "några" gånger än så länge...

P.s. Gissa lyckan hos femåringen när vi var till vår lokala mataffär och såg faffan som är med i musikvideon Pa to ta na kako. Femåringen stod och tittade läääänge. Jag hoppas att han är van vid att bli utstirrad av småbarn. 

Kommentarer

 • Louis 06/05/2020 1:49pm (3 år sen)

  Jag är ganska säker på att Rhodos inte ligger i Spanien...

  • Eivor 06/05/2020 2:15pm (3 år sen)

   Jamen jaa, det finns ju i Grekland! Vad dålig jag var på europeisk geografi imorse. Tur att det inte var miljonfrågan i Vem vill bli miljonär 😊

 • Sophie 06/05/2020 10:43pm (3 år sen)

  Vilken kul lista! Jöutas är ett jättebra ord. Om något jöutas betyder det att det inte är lätt. T ex ”he jöutas nou ti vaar gambäl” kan man säga då man får alla ålderstillägg som starr och artros.

 • Louis 08/05/2020 8:12am (3 år sen)

  Ja, det var tur. Haha!

 • Stina 08/05/2020 11:20am (3 år sen)

  Pa to ta na kako, betyder "brukar du ta nån kaka".

Skriv en kommentar