Oreange testheader ps2

På gång vecka 45

Skrivet av Eivor Bäck 09.11.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

God morgon på er! Vi har precis fört storebror till förskolan och det börjar märkas att det är november för nu är det faktiskt vinterkallt på morgnarna. Jag cyklar framför och hojtar förmaningar bakåt om att han under inga omständigheter får åka på de spännande frusna (och ishala) vattenpölarna. Elvira har i flera veckor vägrat att ha på sig vantar och vi har inte haft tid på morgnarna att ta den striden men nu när det är minusgrader så har hon äntligen accepterat att vantar nog är en bra grej egentligen. 

IMG 20210817 092820 740

Lite mindre grönska på förskolevägen numera. Får se när ån fryser. 

Utöver att vantvägraren börjat ändra åsikt så är det mesta som vanligt här. Men lite rör sig renoveringen framåt i blivande biblioteket: tapeterna har kommit och vi har beställt en platsbyggd bokhylla från ett lokalt snickeri (ska skriva ett riktigt ordentligt blogginlägg om biblioteket senare!). Och jag kämpar på med att försöka få in lite extra pengar till renoveringen genom att ha bordsloppis i Vasa. Det säljer fruktansvärt dåligt, har jag tur går jag fem euro plus per dag efter att bordshyran är dragen. Men som hemmaförälder så vet ni ju att varje euro är viktig. Fick dessutom nyligen en faktura på något byggrelaterat som var högre än lovat så det störde ju både byggbudgeten och min nattsömn i många dagar. Det måste ju vara en av de värsta sakerna med att vara hemmaförälder: all tid man ägnar åt att tänka på och älta saker. Har man ett heltidsjobb så sitter man inte hemma varje dag och är arg på sig själv för att man litade på företag. Som bonus har man ju som heltidsjobbande person dessutom bättre ekonomi och inte heller tid att renovera. 

Annat som är på gång: Vi ska bo på hotell! Tvära kast mellan att gneta in några euro på loppis per dag och lyxa till det med hotell haha. Men i fjol fick vi en hotellövernattning av jultomten (ja jag blev så glad att jag grät lite när gästerna åkt) och det börjar ju bli dags att använda upp presentkortet, så nu i helgen ska vi bo en natt på hotell i Vasa. Var lite orolig där ett tag att vi kanske skulle behöva övernatta hela familjen på hotell (säkert också mysigt, men ja ni fattar) men som tur var så får barnen åka till mina föräldrar en natt. Hade Jimmy att ringa och boka och jag sa till honom att jag vill ha ett "fint rum". Gissa lyckan när han berättade att han bokat ett rum med jacuzzi?! Gissa hur det kändes sen när hotellet ringde upp en timme senare och sa att de kollat fel på bokningarna och vi fick ett rum med dusch (och bastu, men jag bryr mig inte om bastu, det har vi hemma också)?! Oavsett om det är dusch eller jacuzzi så ska det bli fint att få ett litet äventyr mitt i gråa november. 

IMG 20210630 082054

Från en annan gång när vi också bodde på hotell. (Vad många hotellnätter det blivit i år?! Flera nätter i Raisio när vi var till Mumindalen, två nätter i Uleåborg med Jimmy på vår "bröllops"resa, och nu en natt i Vasa. Vilket lyxliv vi lever.) 

Johannes och jag var till Jakobstad igår och köpte farsdagspresent. Med ledsen röst sa han i helgen att han tyckte att det var länge sen han och jag gjorde något tillsammans bara vi två. Så jag var snabb att lova honom att vi kunde lyxa till det med att gå på café också när vi hade handlat present så att vi fick ha lite mer tumistid tillsammans. Han fick välja café själv. Så ni kan ju gissa vad det blev: Jo, McDonalds för att äta hamburgare och dricka milkshake. Och sen åkte vi till Robbis hobbyshop och stod länge och beundrade allt Lego. Jag försökte reka lite inför jul och frågade vilka Lego han helst ville ha, han pekade på femtioen (51!) olika förpackningar. Avslutade med att åka till Missionsstugan och köpa lite kläder åt honom. Jag lyckades få tag på två par vinterskor på kyrkans loppis bredvid oss för en euro styck och nu några tröjor. Hoppas loppislyckan håller i sig så jag snart hittar skrinnskor och skidskor på loppis också. 

Nu tittar Elvira på Teletubbies men hon har precis börjat ropa "inte roligt, inte roligt" från soffan, så antar att det är dags för mig att äta upp min frukost, avsluta bloggandet och hitta på någon lek tillsammans med henne.  

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar