Oreange testheader ps2

Pepparkaksbak

Skrivet av Eivor Bäck 22.11.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Berätta inte åt nån men igår inledde vi pepparkaksbakningssäsongen (ja, jag vet att det är alldeles för tidigt). Ifjol bakade jag inte en enda pepparkaka eftersom jag mest var sjukskriven och/eller låg och graviditetsspydde. Nu blev pepparkaksbakningsabstinensen för stark och jag och fyraåringen passade på att baka medan Elvira sov sin eftermiddagssömn. Jag tog första bästa recept jag hittade på internet så de började inte smaka som mammas pepparkakor, men de duger. 

IMG 20191121 150600Nu har vi tydligen nått det skedet som jag minns från min barndom: att mamman är den som kavlar ut de kylskåpskalla degklumparna och sköter gräddningen. Fyraåringen kavlade, stansade ut figurer och drog loss pepparkaksdegen mellan de utstansade figurerna. Mest använde vi traktorformen.

IMG 20191122 134448 01

Men vi kan ju inte ha hur många pepparkakor som helst hemma så idag gjorde jag fyra påsar av cellofan och så valde fyraåringen vem som ska få vilka figurer. Mest traktorer fick moffin. 

Kommentarer

  • Christina 22/11/2019 9:39pm (3 år sen)

    Härligt! Ser framemot den tiden sen när E kan börja vara med i köket. Såna tillfällen minns jag själv med värme från när jag var barn.

Skriv en kommentar