Oreange testheader ps2

Pysseltorsdag

Skrivet av Eivor Bäck 14.11.2019 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Idag var det pysseldag i vårt hus. Jag har sett alltför många Instagram-inlägg fulla med pappersstjärnor, så idag blev det vår tur. Jag plockade fram olika pappersbitar, kokade kaffe och tvingade ner alla barnen till matsalen. 

julpyssel pappersstjärna barn lego

Jag tände ljus, hämtade ved och eldade i kaminen, serverade varm saft och tog en stämningsfull bild till Instagram. Fyraåringen ville bygga lego så det plockade han med medan jag testvek en första stjärna av mossgrönt presentpapper. Och så spelade vi förstås Kaj på högsta volym som vanligt. Fyramånadersbebisen satt i babysittern och halvslumrade, men blev väldigt pigg och glad varje gång jag öppnade spisluckorna och hon såg eldslågorna (har jag närt en pyroman vid min barm?). 

julpyssel pappersstjärnor grön vit

Fyraåringen övergav efter ett tag legot och började pyssla. Han gjorde en stjärna och Uppsala domkyrka av tapetrester och sedan vek vi tillsammans en grön stjärna. Jag passade på att ta en bild de två minuterna det var dagsljus. Sen fortsatte jag vika några stjärnor till, bland annat av en brun kompostpåse. 

Imorgon ska jag leta fram rullen med fiskelina och hänga upp stjärnorna. För pappersstjärnor som inte är röda är väl inte julpynt? 

Att börja pyssla på dagarna känns förresten som det största exemplet på att man är harmonisk och njuter av föräldraledigheten. Det fanns ingen chans i världen att jag skulle ha tänt ljus och plockat fram pysselmaterial när jag jobbade. Då var det helt tillräckligt med att jobba, hämta på dagis och försöka äta näringsrik mat ibland. Men nu har jag sinnesro att vika papper och tycka att det är helt roligt.

Kommentarer

 • Christina 14/11/2019 9:30pm (4 år sen)

  Jag märker också att jag har helt annan ork nu i höst när jag får vara hemma. Tidigare har det ju varit så att man kraschlandat i soffan varje mörk och grå novembereftermiddag efter jobbet. Å helst livnärt sig på choklad. Men nu är batterierna ändå relativt laddade för att vara hemma med en 7,5 månaders.

  • Eivor 15/11/2019 4:09pm (4 år sen)

   Håller med! Fast jag livnär mig fortfarande på choklad i viss mån haha :D

 • Emma Geisor 15/11/2019 10:26am (4 år sen)

  Men gud vad fina! Och tack för tipset, tänker prova göra såna själv!

  • Eivor 15/11/2019 4:10pm (4 år sen)

   Tack! Det var mycket enklare att vika än vad man tror, perfekt sysselsättning i höstmörkret :)

Skriv en kommentar