Oreange testheader ps2

Road trip till Kauhava

Skrivet av Eivor Bäck 23.06.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Igår var vi på road trip! Till Kauhava! Jag behövde en vaxduk som ser ut som spetsduk till ett pyssel och efter lite googlande kom jag fram till att de fanns på Tokmanni. Och efter lite mer googlande kom jag fram till att det finns Tokmanni-butiker lite här och där i trakten. Och så valde vi att åka till Tokmanni i Kauhava. 

IMG 20200621 112820

Egentligen skulle vi åka hela familjen, men så blev femåringen erbjuden att få åka båt med sina farföräldrar. Och då ditchade han oss snabbare än en blinkning. Så det blev nästan en romantisk trip på tu man hand eftersom bebisen i baksätet mest sov. 

IMG 20200621 130431

Vi hittade till Tokmanni och ut kom vi med några förpackningar vaxduk. Och sedan fotade jag det här fina huset som står bredvid Tokmanni. Jag vet inte om det är okej att fota andras egendomar så här? Men jag stod på asfaltsvägen så jag smög inte direkt vid någon husknut. Ville föreviga den här husfasadfärgen eftersom den påminner en hel del om vår, förutom att vår gula är mer knallgul (orkar inte byta gul nyans så det får vara bra så!). Ska försöka komma ihåg den här färgkombinationen med grön takfärg tills jag vinner på lotto så jag har råd att måla om vårt mörkbruna plåttak till grönt istället.  

IMG 20200621 135813IMG 20200621 133223 01

Sen åkte vi till torget i Kauhava och åt hamburgare på grillen Samburger. Jag lyxade till det och valde både ananas och koskenlaskijaost. Elvira fick en burk babymat. Och sambon fastnade på bild till bloggen fast han inte vill vara med. 

Efter maten hann vi med en sväng till en affär som hette Halppakauppa och sedan var road tripen slut. 

IMG 20200621 150140På vägen hem stannade vi mitt ute i ingenstans (typ i Åvist? Mvh kan inget om österbottnisk geografi ovanför Vasa) och plockade en stor bukett lupiner vid dikeskanten. Ni kommer väl ihåg att lupiner är ogräs och att det går fint att plocka dem men att man gärna ska slänga dem i soptunnan när de blommat ut så att de inte sprids mer.  

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar