Oreange testheader ps2

Senaste shoppingen till trädgården

Skrivet av Eivor Bäck 17.05.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Nu när trädgårdsfixandet har startat så känns det som att vi shoppar som galningar. Matjord, rabattkanter, grus, gräsfrön, rosenbåge och trädgårdsmöbler... Skönt att det mesta är engångsinvesteringar som vi förhoppningsvis ska ha ett bra tag (resten av livet?)

Här kommer ett axplock av vad vi shoppat den senaste tiden:

IMG 20210510 190324

De flesta brukar väl gräva bort stenar från gräsmattan men vi shoppade en! Vi har inte en enda sten på tomten så nu var det dags. Vi ska testa plantera några björnbärsbuskar och tänkte ha stenen bakom buskarna så att stenen fungera lite som ett värmebatteri. Dessutom blir den här stenen en bra klättersten åt barnen så det är ju ett ordentligt plus. Någon gång den här vecka ska stenen anlända med lastbil men förhoppningsvis inte riktigt ännu eftersom vi har femton ton grus som "någon" måste ta hand om först.

IMG 20210514 075106

Här ser ni gruset som bara väntar på den där någon som ska lägga det över parkeringen och grusgången. Vi lägger 0-32 grus nu först ovanpå markduken och sedan ska vi ha ett finare lager på parkeringen och grusgången. 

På Instagram har jag fått så mycket frågor om hurudan markduk vi använder. Markduken är en enorm rulle (4 x 100 meter) som  lämnade kvar efter att byggfirman byggde utbyggnaden. Skönt att få använda upp den nu efter att den har legat och tagit massor plats i garaget i flera år.  

När grävmaskingen skalade bort grusblandad jord framför uthuset så fanns det en hel del tegelstensrester framför de ockragula dörrarna. Jag ser det som ett tecken och är lite sugen på att plocka ut tegelstenar i en halvcirkel framför båda dörrarna i nivå med gruset. Så i lördags shoppade vi gamla tegelstenar i Jeppo. Jag vet att de antagligen blir frostsprängda inom några år och kommer vittra sönder men jag vet inte om det är värt att lägga massa pengar på riktiga markstenar. Mellan dörrarna ska jag åtminstone plocka upp en liten tegelstensrabatt. 

blomqvist plantskola lepplax minikiwi

Igår var vi till Blomqvist plantskola och handlade de första trädgårdsväxterna. Jag är ju mer en rabarber, pioner och löjtnanshjärta-människa så min man är ansvarig över att välja fruktträd och bärbuskar. Den första buskshoppingen blev minikiwi, björnbär och en åkerbärsampel. 

Sen åkte vi till Sunds trädgård och köpte kantstenar och några skifferplattor. 

Så den här veckan vet vi verkligen vad vi ska göra. Vi ska skotta grus, vänta på sten, plantera några buskar och lägga ut kantstenar runt bilparkeringen. Och jag ska kanske plocka ut mina tegelstenshalvcirklar framför uthusdörrarna. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar