Oreange testheader ps2

Sevendays instagram, höstlov och träsoffan

Skrivet av Eivor Bäck 20.10.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Den här veckan är det två saker på gång: höstlov i tre dagar och att jag hänger på Sevendays instagram stories hela veckan. Hittills på Sevendays Instagram har jag lagt upp några tillbakablickar på vårt hus, delat med mig av era höstlovsplaner och just nu är det en superspännande omröstning på gång mellan vad som är bäst: gris eller bulle. Några av ämnena som dyker upp på Instagram kokar jag säkert ner till ett blogginlägg också senare. 

Men nu till höstlovet: vi har haft höstlov måndag-onsdag och förskolebarnet hann knappt vakna på måndagen innan han utbrast att han inte ville ha höstlov. Bra betyg till förskolan, lite sämre betyg till den arma modern. Jag har inte känt mig på topp och Jimmy har varit i jobb och det innebär att vi har varit billösa. Så det blev ett trist höstlov. Men Johannes och jag åkte till Jakobstad och storhandlade mat på måndagskvällen (var så länge sen han och jag gjorde något bara vi två), och så vi köpte pizzabitar och godis från Lidl och satt i bilen på parkeringen extra länge så att vi hann hänga lite mer. På tisdagen fick sexåringen hänga en heldag med sin farfar, så då var jag och Elvira hemma som vanligt så igår kändes det nästan inte ens som höstlov, utan som bara en vanlig vardag. Och idag har det vanliga vardags-temat fortsatte, förutom att det blev bullar till eftermiddagsfika. Jag hade räfsningsplaner men höstens första snö kom och ställde in de planerna. Men på fredagskvällen ska jag åka till Vasa och träffa en kompis (helt själv! Noll barn ska med!) så då är det ju nästan som att mitt höstlov inträffar.

Men det allra mest spännande är att vår kökssoffa har anlänt! Vår förra kökssoffa, en stadig drängsoffa som vi köpte i Boden, sålde jag förra veckan. När vi köpte den hade den flera tyglager (bland annat röd vaxduk och ett fantastiskt handvävt tyg) och längst in var den stoppad med halm (hö?). Jag klädde om den men sen var den med om en kaffeolycka. Och så har den bara stått i matsalen och skämts med en stor brun fläck på tyget. Men nu har den fått åka på nya äventyr (förhoppningsvis till en familj som inte klottar kaffe) och min svärfar kom igår med den vackra ådringsmålade kökssoffan som vi köpte ifjol via facebookloppis och som sedan dess stått i vägen i svärföräldrarnas garage. Nu ska soffan få en ordentlig tvätt, ett sofflock och lite kärlek innan den får flytta in i matsalen. 

träsoffa sänggavel

Behov av tvätt, sofflock och lite kärlek. Sen kommer den få bo i vårt hus för alltid. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar