Oreange testheader ps2

Snygga pioner och en Marimekko-besvikelse

Skrivet av Eivor Bäck 07.05.2021 | 1 Kommentarer

Jag vet inte om jag följer för många finska inredningsinfluencers men efter att ha sett drivtals av fina bilder på Marimekkos stora glasvas "Urna" (reklamlänk) så har jag varit så sugen på att köpa en egen. Jag tycker att Marimekko de senaste åren har skapat så fina vaser i glas och jag har en loppisfyndad Flower-vas från Marimekko (reklamlänk) hemma som jag fullkomligt älskar. Så när jag snubblade över en rabattkod till en av de stora webbutikerna som gjorde att vas-priset minskade rejält så kunde jag inte låta bli att köpa en vas. 

IMG 20210507 142718 01

Idag packade jag ivrigt upp paketet. Jag såg redan framför mig hur jag skulle gå till en av blomaffärerna här i Nykarleby och köpa några rosa pioner och ha en riktig fredagsblomma för en gångs skull. Men sen kom besvikelsen, vasen hade skrapmärken på halva överdelen  och en hel del luftbubblor i glaset. Luftbubblor kan jag leva med, det är ju trots allt en stor grej i glas. Men de ytliga skråmorna drog ner min ivrighet med exakt hundra procent. 

marimekko urna klarglas

Jag gick ändå till Floristgaraget och köpte två rosa pioner och på håll var ju vasen precis lika fin som den sett ut hos alla finska instagrammare. Men skråmorna stör mig, och eftersom det var en svindyr vas så vill jag ha en vas i toppskick. Jag hatar att skicka tillbaka saker till webbshopar (jag har säkert läst för många skräckhistorier om hur olika webshopar bränner upp varor som skickas tillbaka eftersom hanteringskostnaderna blir för höga) men den här gången blir det nog att reklamera vasen. 

marimekko urna blommor

Marimekko: vasen Urna i klarglas (reklamlänk) 

Jag vet inte ännu om jag vågar skicka efter en ny vas (tänk om nästa också är i samma skick!). Men jag testade sticka ner pionerna i den torra vasen och det såg ju prick ut som jag hade fantiserat om. Tänk hur fina alla sommarens syrenbuketter och solrosor skulle vara i den! Pionerna fick sen överge Marimekko-drömmen och flytta över till en loppisfyndad vas där de också verkar trivas. Och sexåringen väntar ivrigt på att pionerna ska byta färg från rosa till vitt. 

Kommentarer

  • M 10/05/2021 8:55pm (2 år sen)

    Hej!
    Jag köpte samma vas i en Marimekko-butik. De kollade vasen före köpet, men då jag kom hem blev jag också lite förvånad och besviken. Min har också en massa luftbubblor, vissa ganska stora. Jag hörde av mig till butiken och de sa att iom att den är handgjord så kan det förekomma luftbubblor, de menar att det hör till. Men vidare skrev de att andra slags skråmor i glaset inte ska förekomma och då kan en reklamation vara på sin plats. Det låter som att din skulle falla under reklamation

    • Eivor 11/05/2021 8:17am (2 år sen)

      Tack för din kommentar :) Jag tänker samma med luftbubblor, det är ju trist när bubblorna är stora men kanske oundvikligt när det är en stor glasprodukt. Jag ska höra av mig till webbutiken jag handlade av och reklamera produkten. Jag måste ha fått ett riktigt måndagsexemplar för alla andra som har den här vasen verkar ha skrapfria vaser.

Skriv en kommentar