Oreange testheader ps2

Sommaren del 1

Skrivet av Eivor Bäck 16.08.2023 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej och hå, välkommen till vår sommar tjugotjugotre. (Önskar att det var sommaren tjugotjugotvå så att det skulle rimma. Men nu blev det så här). lidl glass glasstips

Jag inledde juni med att köpa den här lådan med sandwich-glassar från Lidl. Mycket goda, 4/5. Det blev en hel del såna här förpackningar ätna i sommar.  Som ni ser har jag sporttights och en lång stickad kofta på mig, det var inte direkt sommarvärme där i början av juni. 

IMG20230614100113

Vi vuxna jobbade och Elvira var på dagis och så försökte vi pussla så bra vi kunde med Johannes. Svårt det där när det inte finns någon verksamhet för skolbarn under sommarloven och de är ändå så pass små att man inte riktigt vill lämna dem hemma själva en hel arbetsdag. Som tur var så kunde både jag och Jimmy jobba en del på distans, Jimmys föräldrar hjälpte till och så ordnades det både läger av staden och fotbollsläger av fotbollsklubben så då fick vi några veckor av sommarlovet att gå åt. Och som ni ser var det långbyxor och stickad tröja också för treåringen som gällde i början av juni.

IMG20230615173404

 Men just den här dagen var det finare väder och jag hade på mig en vintage-klänning och åkte iväg på.... 

frukostflickorna mikaela finne garden flora

 ... Frukostflickornas trädgårdsevent vid Garden Flora. 

Garden flora tulpaner självplock

Vid Garden Flora fanns det här fina tulpanhavet. Så många gånger jag muttrat för mig själv om hur avundsjuk jag är på Sverige där det verkar finnas självplock av blommor överallt. Klipp till att det tydligen också finns här, i Bennäs! Först är det självplock av tulpaner och senare på sommaren kan man plocka dahlior. Underbart! 

garden flora bennäs

garden flora frukostflickorna

 Hem kom jag med några blommor att plantera och en goodiebag.  Och det var så fint väder att jag kunde låta jeansjackan ligga kvar hela kvällen i väskan. Minns jag rätt så var det här första kvällen jag tänkte att Nu, nu är det sommar. 

IMG20230617164447

När det blev varmare väder så tvingade jag alla i familjen att äta utomhus så mycket som möjligt. Just den här dagen blev det livets enklaste sommarmat: gurkstavar i en skål och på en ugnsplåt en påse pommes frites, en påse ugnsgrönsaker och ovanpå en förpackning köttbullar och så skjuts in i ugnen. 

P6161429

Syrenerna blommade! Varje sommars höjdpunkt.

P6231550

Vid midsommar gjorde jag en citrontiramisu. Har tänkt dela med mig av receptet men hyllorna med lemon curd har gapat tomma hela sommaren, så kanske alla i hela världen har ägnat sommaren åt att baka just citrontiramisu?

Midsommar firade vi hos Jimmys föräldrar med både mat och tipsrunda. 

IMG20230625154741

Barnen fick äta på restaurang som belöning för att de ställt sig så bra på morgnarna under läsåret. Jag har inte ställt mig bra, men fick ändå också äta på restaurang. Hurra! Åt gjorde vi vid den där pizzabuffén vid Prisma Liselund. Smidigt och bra och glass till efterrätt. 

IMG20230626074338

Sedan fyllde Elvira fyra år. Tänk! Mitt lilla barn! Fyra år redan! En presentpåse fylld med loppade Paw Patrol-figurer och fartyg fick hon. (Och en loppad läderjacka och två dvd-filmer som jag panikloppade dagen innan när jag konstaterade att hon nog behövde få fler paket på sin födelsedagsmorgon.) 

Tullmagasinet Nykarleby Bookmaker toast

 En av de sista arbetsdagarna innan semestern åkte jag och mina kollegor ner till Andra sjön och åt lunch vid Tullmagasinet. 

IMG20230702190436

Lilla huset såg ut som det brukar göra i slutet av juni. Den stora nyheten i trädgården i år är den blåa gungan som skymtar till vänster i bild. Det är en spindelgunga vi hängt upp i en tjock ekgren. (Igår vågade jag sitta i den och grenen brast inte, och det var tusen gånger mysigare än vad jag hade trott så nu kanske jag kommer börja sitta i den och läsa hela tiden. Eller åtminstone tills Jimmy tar ner den i höst.)

IMG20230702184329

Sen fick jag semester och då blev det dags för Elviras födelsedagskalas. Hon var glad och fick en studsmatta i present. Vi gjorde som vi gjort en gång tidigare när Johannes behövde en ny cykel: flera av oss köpte presenten gemensamt. Bästa med studsmattan var 1) att Elvira fick presenten på kalaset så alla hjälptes åt att montera ihop den (förutom jag, jag var upptagen med att springa runt och ta bilder och säga "det här kommer inte på nätet men vi vill ju ha det i fotoalbumet, som miiiinnneeeeeh") och 2) att Jimmy, som var den som var och köpte studsmattan, valde en med svart kant och inte en såndär klarblå.  

sommarblommor vintagevaser arabia

Bästa kalasresterna: ett gäng bruna glasflaskor med blommor. En del gamla (loppade) flaskor, en del nya (den till höger är t.ex. en urdiskad flytande barn-Burana).  

Nu blir det här inlägget ju jättelångt och vi är bara i början av juli. Vi tar väl en del två när vi ändå håller på? Visst? 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar