Oreange testheader ps2

Sommaren del 2

Skrivet av Eivor Bäck 16.08.2023 | 0 Kommentarer

Kategorier:

 Hej och hå, nu blir det del två! (Tänk vilken tur att det rimmade den här gången!)

barnrum retrotapet

Medan jag ännu jobbade och de andra hade ledigt från dagis, skola och jobb så påbörjade de projektet att flytta in Elvira i Johannes gamla rum och Johannes i det f.d. gästrummet (som ju inte har haft gäster sedan typ innan coronan). Allt är fortfarande lite på hälft och jag ska ännu köpa en stor garderob till Johannes rum, men en dag fixade Elvira åtminstone sina gosedjur snyggt i sitt skåp.  

IMG20230706164435

Bästa sortens sommarjobb: rensa jordgubbar! Tidigare år har vi lyxat till det med att köpa en låda med 5 kg jordgubbar vartannat år. Men nu heltidsjobbar vi ju två stycken så hädanefter blir det nog minst en låda varje år. I år köpte vi till och med 5 kg blåbär. 

IMG20230707172225

Bästa sortens gåbort-bukett: två pioner och ett jutesnöre knutet runt stammarna. 

Sarah Bernard pioner

Sarah Bernard-pionerna var många i år och många blommade på en gång så självklart blev det en bild. Tänkte inte få de att stå snyggt i vasen men sen kom jag på att jag ju har en flowerfrog i klarglas och den passade perfekt med Urna-vasen.  IMG20230712110850

I mitten av juli kom min mamma körande norrut och med sig hade hon en påse kanelbullar från Aroma. Mums! Vi tog bullpåsen och mina barn i handen och så åkte vi iväg på en båttur!

IMG 20230713 114616

 Den svarta pantern var också med och spanade på havet och fick saltstänk i ansiktet.  

tankar fyr karleby

Vår destination var Tankar! Jag kommer nog inte kunna låta bli att blogga mer om det senare så jag får möjligheten att visa upp alla femhundra bilder jag har av fyren i olika vinklar. Vi åkte dit på en onsdag och då var fyren öppen så vi var också upp i fyren. 

wargendahl inredning nykarleby

 Efter Tankar-äventyret åkte barnen till Bergö några dagar och vi hade först tänkt åka på en resa medan de var borta, men vi lämnade hemma. Istället gick jag på shoppingtur i Nykarleby och köpte bland annat den här fina planschen hos Wargendahl.  

Lidl spanska veckor efterrätter

När vi hämtade barnen från Bergö åkte vi via Lidl och de hade tydligen spansk mat-vecka. Jag köpte tre sorters spanska efterrätter och sedan hade vi provsmakning och poängsättning en kväll. Vann gjorde den chokladfyllda churrosen om man doppade dem i chokladpuddingen.  

fyndis smedsby loppiskorg

En torsdag åkte jag själv till Vasa för jag behövde ett par jeans eller två. Gjorde ett första stopp vid Fyndis i Smedsby (det var ju på vägen!) och köpte bland annat den här kjol från finländska märket Aarrelabel i tjock ekologisk bomull för fem euro. Och ser ni den röda, engelska porslinstallriken i korgen!!!!! Och den leopardmönstrade plagget är en klänning från Myrfolk till Elvira som jag inte minns pris på längre, men billigt var det. 

loppis second hand vasa

Försöker ju handla second hand i första hand så efter Fyndis så åkte jag till Röda korsets loppis på jakt efter jeans med en plan om att därefter åka till typ Lindex. Gick genom alla kläder i butiken (och det var många), provade en hel del och kom därifrån med en hel påse med kläder till mig själv, bland annat tre par jeans (alla jeans kostade 1 euro styck!!) och så behövde jag inte åka till någon mer klädaffär den dagen. Mission accomplished! 

Pedersöre teater Masjävlar

 Jag och en kompis var på sommarteater och såg Pedersöre teaters uppsättning av Masjävlar. Så bra det var!

IMG20230721200914

 Och väldigt bra fika i pausen! Sånt är ju också viktigt. 

IMG20230803141641

I början av juni trodde vi att våra smultronplantor kastat in handduken efter två år. De hade gröna blad men inte en enda smultronblomma. Men sedan började de plötsligt blomma och hoppsan vad mycket smultron vi fick i år igen. Jag har plockat liter efter liter och nu i augusti så har jag minst en gång per dag ätit en skål med turkisk yoghurt och smultron direkt plockade från rabatten. 

bergö färja vikare

Till Bergö hann vi vara två gånger. Första gången såg vi mest på den nya färjan och andra gången såg vi mest på mina kusinbarn som var på besök från Sverige. 

IMG20230803105410

Andra gången vi var på Bergö var Jimmy kvar i Nykarleby och höll på med ett byggprojekt i uthuset. Kanske jag borde åka bort varje helg?!

Kjellsdotterstigen Pensala

Några dagar innan Elviras dagis började igen var vi med kompisar till Pensala och gick en del av Köurosrundan och Kjellsdotterstigen. Det var ganska mycket mygg och våra två fyraåringar orkade inte gå hela tiden.  Men det var mysigt att vara i skogen och gott med matsäck. 

P7272929

Elvira fick hålla i hunden Claras koppel och pratar om det minst en gång om dagen. 

IMG20230811173749

Jag har nästan bott i den här Marimekko-t-skjortan. Det här var nog sommarens vanligaste outfit. 

Sen började jag jobba igen och fick packa undan shortsen och leta fram ett par av 1 euros-jeansen jag hade köpt vid Röda korset. 

P8063363

Samma vecka som jag började jobba klämde vi också in Källbackens loppisrace. Vi var med i år igen och det var riktigt roligt. Tack alla som kom! Johannes satt som vanligt bakom kassan hela dagen. Sen var det lika jobbigt som vanligt att börja packa ihop det som lämnat osålt. Så jag bestämde mig för att om vädret blir fint Juthbacka-helgen så lyfter vi ut ett bord vid grinden och så får det bli ett självbetjäningsloppis, ni som är påväg till Juthbacka och tycker om mässingsljusstakar, blått porslin, servettringar och handplockad vintage kan ju lägga det bakom örat. 

Och det var den sommaren! Fyra veckor semester, en hel del glassar, några riktigt fina loppisfynd, en stor studsmatta och mycket härligt kompishäng.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar