Oreange testheader ps2

Stassdag

Skrivet av Eivor Bäck 05.12.2019 | 5 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Nu äntligen har jag ätit upp jullimpan så jag har börjat röra mig utanför husets väggar igen och idag blev det dags för den där handla-julklappar-i-stan-dagen som jag redan skjutit upp två gånger den här veckan. Och stan, det kommer alltid vara Vasa för mig. Blir knäpp när han jag bor med pratar om stan och syftar på Jakobstad. 

lidl träleksaker

Började dagen med att svänga via Lidl och kolla på deras träleksakssortiment. Jag har väntat på att Lidl ska börja sälja sina träleksaker (de säljs alltid i december varje år), och igår var det dags. Idag var sortimentet redan lite urplockat, men jag kom ut med några träpussel som passar nyblivna ettåringar och en doktorväska till femåringen. 

Lidls träleksaker är annars något jag starkt rekommenderar. Johannes har massa tågbanebitar i trä (samma modell om Brio-tågbanan). En stor förpackning som innehåller allt man behöver för att bygga en slingrig väg och också brukar ha några fordon, gubbar och annan rekvisita brukar kosta runt tjugolappen och så finns det mindre förpackningar med t.ex. extra bilar och vanliga tågbanebitar man kan komplettera med. Sen har vi också köksredskap och mat gjorda i trä och filttyg. 

bistro vasa saluhall lunch

Jag och Elvira (som satt i bilstolen) lunchade på ett för mig nytt lunchställe: Bistro i Vasa Saluhall. Gott! 

julshopping tvål pipmugg citymarket

Jag har haft jättesvårt att komma på vad vi ska ge Elvira i julklapp i år. Hon har ju massa kläder och leksaker som hon får ärva av sin storebror, så egentligen finns det inget hon behöver. Det är väl egentligen bara en babypulka, och tomten har viskat i mitt öra att det redan finns i julklappssäcken. Det enda jag kommit på är typ blöjor, och man kan ju inte ge sitt barn ett inpaketerat blöjpaket på julafton. Till slut kom jag på att en pipmugg kan vara bra att ha. Så mitt stackars barn ska få en pipmugg till julklapp. Sen köpte jag röd handtvål också, det känns ju juligt.

blossom pop up vasa ljusstakar

Strosade i massa affärer i Rewell Center (typ alla affärer) och fotade sånt som potentiellt kan hamna i julklappssäcken. De beiga ljusstakarna i keramik hittade jag på Blossoms pop up-affär. Tyckte de var fina, men i år hamnade de inte i någon julklappssäck. 

espresso house vasa tomtelatte barn

Avslutade stassdagen med tomtelatte på Espresso House med min lillasyster. Jag hade precis varit och hämtat ut fotografier till årets julkort och Elviras tack-kort så jag var tvungen att visa dem för min syster för att skryta om hur söta och fotogeniska barn jag har. Har ni förresten tänkt på hur fantastisk fotokvalitet man får när man har en lokal fotofirma att  framkalla ens bilder? Tycker de blir bättre än när man beställer via nätet. Och så tar det bara en timme från att beställningen är lagd tills att de är rykande varma i kuvertet. 

Kommentarer

 • Isabelle Härtull 05/12/2019 10:33pm (3 år sen)

  Känner igen det där med stan, tycker det är så konstigt när någon inte menar Vasa..? :D Och bra julklapp, Lykke ska också få en pipmugg hehe.

  • Eivor 06/12/2019 12:54pm (3 år sen)

   Bra att jag inte är enda som ger sitt barn en praktisk mugg som julklapp 😊

 • Christina 06/12/2019 11:04am (3 år sen)

  Åh, älskar Bistros lunchsallader. Länge sen jag har ätit en nu, borde boka in en lunchdate med någon snarast!

  • Eivor 06/12/2019 12:55pm (3 år sen)

   Blev positivt överraskad av toasten, nästa gång blir det en sallad!

 • Milla 07/12/2019 7:57pm (3 år sen)

  Mina barn har nog fått blöjor in paketerade på jul när dem varit riktigt små 😊

  • Eivor 07/12/2019 9:07pm (3 år sen)

   Just nu känns det som det är det enda jag kan komma på att hon behöver, så det kan nog hända att det blir ett mjukt paket med blöjor i alla fall 😊

 • Sandra 08/12/2019 9:05pm (3 år sen)

  Ääääälskar bistros sallader!!! 😍 Mina barn får alltid pyjamas till jul, och böcker! Så blir det något vettigt också.

  • Eivor 09/12/2019 5:11pm (3 år sen)

   Fiffigt att ha några standardjulklappar som alltid brukar finnas i säcken :)

 • Sandra 08/12/2019 9:07pm (3 år sen)

  ...jo och ”stan” är ju centrum av nykaabi 😂 jeppis är jeppis och Vasa, Vasa.

  • Eivor 09/12/2019 5:11pm (3 år sen)

   Nej verkligen int :D

Skriv en kommentar