Oreange testheader ps2

Tjocka frukostplättar

Skrivet av Eivor Bäck 09.09.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Jag är ingen plättstekare. Någon gång gör jag spenatplättar, enligt Hannas recept, men oftast blir det våfflor eller ugnspannkaka hemma hos oss. Allt för att jag ska slippa stå och steka plättar. Men nu har jag hittat ett recept som jag orkar stå och steka: tjocka frukostplättar. 

Så här gör jag:

Jag smälter ca 30 gram smör och låter det svalna. Jag blandar 2,5 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver, 0,5 krm salt, 2 msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Jag rör ner 2,5 dl mjölk, smöret och 1 ägg. Viktigt att inte blanda för mycket. Sedan steker jag plättarna i smör. Och de blir helt okej. Inte så där jättefluffiga som man tänker amerikanska pannkakor är, men nog tjockare än vanliga plättar. Och femåringen äter tills vi säger stopp. En sats räcker perfekt åt tre personer om man har en mysig lördagsfrukost. 

tjocka frukostplättar recept

Jag hade inte tänkt blogga om det här så den enda bilden jag hade i telefonen såg ut såhär. Nåja, ni kan föreställa er en instagrammig plättbild istället. 

Kommentarer

  • Hanna Stigzelius 11/09/2020 9:48am (17 dagar sen)

    Bilden var ju hur fin som helst! Och fluffplättar är den bästa helgfrukosten. Så lyxigt.

Skriv en kommentar