Oreange testheader ps2

Tjugondag knut åker julen ut (och inte en dag tidigare!)

Skrivet av Eivor Bäck 13.01.2020 | 4 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Idag är det inte bara dagen efter min namnsdag utan också tjugondag Knut. Jag vet inte hur det är med er, men jag är team tjugondag Knut då åker julen ut. 

Det är orimligt (orimligt!) att julen ska städas bort redan under mellandagarna. Det är ju meningen att man ska hinna njuta av julpyntet också, det är ingen tävling om vem som har fram pyntet kortast möjliga tid. Har man orkat släpa fram alla kartonger fyllda med dagispyssel, söndriga ljusslingor och porslinsfigurer man fick för tjugo år sedan, så ska man banne mig också ha fram dem ett tag. Helst ska man vänta så pass länge med att städa undan julen att man har glömt var man placerat alla tomtar och därför kommer hitta åtminstone en tomte i ett bortglömt hörn sen i vår när ljuset har återvänt ordentligt. 

jul julgran tjugondag knut

Idag satte jag mig i soffan och hade igång julgransbelysningen en sista gång för den här vintern. Nu åker julen ut hemma hos oss. Eller antagligen blir det imorgon, så fyraåringen får vara med och packa ner pyntet och "hjälpa" till. Så tjugoen dagar efter jul åker granen och pyntet ut. Och alla julblommor vi har verkar blomma glatt hur länge som helst så helt tomt på jul blir det inte i första taget hemma hos oss. 

Hur är det med er? Plockar ni bort julen idag? För inte är ni väl sådana där typer som packar ihop allt julrelaterat redan innan årsskiftet? 

Kommentarer

 • Ann-Sofie 13/01/2020 2:46pm (4 år sen)

  Håller helt med, man ska hinna njuta så länge som möjligt av pyntet! Här åkte det mesta ut igår, men hittar ännu diverse kvarglömda minitomtar här och där.. :)

 • Anki 13/01/2020 4:57pm (4 år sen)

  -JAA. Och det hör till att man hittar barr från granen (under nån matta) ännu vid midsommar. Förstår inte alls de som städar undan julen mellan jul och nyår. Om man väntar med att städa ut julen till tjugondag knut (som sig bör) så blir ju glädjen över de ljusare dagarna och den annalkande våren så mycket större, för plötsligt så infinner ju sig riktigt dagsljus inne i stugan.

 • Fina Christina 16/01/2020 8:22pm (4 år sen)

  Här blev julen bortstädad strax efter trettondagen i år. Men likväl hittade jag en tomte här om dagen som jag hade glömt. :D

 • Sandra Neuman 21/01/2020 12:37pm (4 år sen)

  Jag skulle ju kommentera då redan för länge sedan men det glömdes bort... Vågar jag säga att jag kastar ut julen i mellandagarna? ;) Men det tror jag beror mest på att jag blivit så invand från min bransch när julsakerna ska plockas fram direkt efter farsdag, så när annandagen är slut så är julen slut för mig också = jag orkar inte se det mera. :P

Skriv en kommentar