Oreange testheader ps2

Tre goda hamburgare förra veckan

Skrivet av Eivor Bäck 17.07.2022 | 0 Kommentarer

Jag och min man har väl ungefär ett gemensamt intresse: att äta hamburgare. Häng med på senaste veckans hamburgerskörd!

topsu burger vaasa

Förra söndagen skulle jag och Jimmy åka till Vasa för att möta upp och hämta Johannes som hade fått tillbringa helgen hos sina morföräldrar. Jimmy hade såklart googlat innan vi åkte för att hitta en hamburgarrestaurang vi inte hade testat. Han hittade Topsu burger i Merikaarto! Har ni nånsin sett ett hus som sett mer ut som en klassisk finsk grill? Trodde väl inte det. Grillen finns precis bredvid Kolki-bron men bron renoveras just nu så man får se till att man håller sig på rätt sida av Merikaarto. 

topsu burger vaasalaanen

Vi beställde båda deras mest populära hamburgare: Vaasalaanen. Den innehöll bland annat bacon, ananas, koskenlaskija-ost och egenpicklad rödlök. Gott! Sommarens bästa hamburgare. 

topsu burger meny hamburgare

Jimmy tog franska till (smakade exakt som klassiska grill-franska) och jag lyxade till det med röd Mumin-läsk. 

Sen åkte vi vidare till Vasa och vi åt varsin mjukglass vid Burger King medan vi väntade på Johannes. Men den glassen kan vi inte prata om för det var sommarens största besvikelse. 

angelicas hamburgare tacoburgare

På onsdagen var Johannes också borta, den här gången hos sina farföräldrar. Resten av familjen åkte till Prisma i Jakobstad och storhandlade och gjorde direkt efteråt den fantastiska kombinationen att svänga via McDonalds för att köpa en osthamburgare till Elvira i baksätet och sedan åka vidare till Angelica´s för att köpa varsin hamburgare till de vuxna.  

Jag beställer nästan alltid deras Sweet devil-hamburgare med karamelliserad lök men den här gången valde jag taco-hamburgaren. Den var också god. Sån här sallad är förresten min favorit i hamburgare, då känns hamburgaren ju genast nyttig?! 

österö kiosk hamburgare österö

Sista hamburgaren ut var fredagens aura-ananas-hamburgare vid Österö kiosk vid Stråkaviken vid Österö. Pluspoäng för vacker utsikt och så hade vi bra sällskap av kompisar. Österö kiosk byter ut vilken hamburgare de serverar varje helg så vill man ta reda på veckans hamburgare kan man kika på deras Instagramsida (här finns den). 

Förra sommarens favorit-hamburgare var förresten hamburgarna vid Turo's Holy Smoke vid Räfsö (utanför Björneborg) och vid hotellrestaurangen Lapland hotels i Uleåborg. 

turos holy smoke hamburgare

En solig sen hamburgarlunch förra sommaren vid Räfsö. Hoppas fortfarande på att vi kanske hinner dit ännu i sommar, eller nästa sommar. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar