Oreange testheader ps2

Uppdatering från trädgården

Skrivet av Eivor Bäck 21.06.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Senast ni såg vår trädgård hade gräsfröna inte börjat gro. Så idag blir det en riktig genomgång på vad som har hänt den senaste månaden i trädgården.  Inget är färdigt men vi är närmare klart än vad vi varit tidigare. trädgård under uteplats

I början av juni tog jag den här kvällsbilden. Gräsmattan hade precis fått några gröna fläckar och körsbärsträdet lutade mer en vanligt. Vi hade gått över uteplatsen med en markvibrator så nu väntade den på ett lager finare grus och sedan uteplattor. 

IMG 20210614 181801

I början av månaden kom en lastbil och kippade av stenen från flaket. Det gick bra och stenen landade nästan där vi hade tänkt. Den är passligt platt på ovansidan så den är en perfekt klättersten till barnen och jag har redan planerat minst en sommarlovsfika på den. Vi planterade två björnbärsbuskar framför den och hoppas att stenen ska fungera lite som ett värmebatteri i sensommar så att vi också får en björnbärsskörd fastän vi bor här uppe i norr. 

IMG 20210614 181423

Minikiwibuskarna har fått ett armeringsjärn som klätterstöd och jag ska snart rota fram en målpensel och måla träklossorna bakom växtstödet faluröda. IMG 20210607 100933

Det rostiga armeringsjärnet matchar med plåtkanten vi lagt mellan grusgången och gräsmattan. Just nu är plåtkanten silverfärgad men på sikt ska den rosta. 

uteplats lakka

Förra helgen la min man och hans pappa plattorna på uteplatsen. Jag stod mest på franska balkongen och kikade på arbetet och mådde dåligt av min medicin. 

uteplats lakka närbild

På söndagskvällen sopade jag över alla plattorna med fint grus så att gruset skulle landa i springorna mellan plattorna. När de är grusdammiga ser plattorna ut så här. Men när det regnat på dem sköljdes grusdammet bort och massa vita avlagringar (kalk?) syns på plattorna. Inte så konstigt kanske när plattorna förvarats utomhus i ur och skur på lastpallar de senaste sex åren innan vi fick dem. Jag gissar att det kommer att försvinna successivt de närmaste åren men jag vill ju att de ska vara fina nu genast. Har googlat mig fram till att citronsyra eller saltsyra i kombination med en högtryckstvätt kanske skulle hjälpa. Men är noll procent inspirerad att spruta runt massa saltsyra (speciellt när jag har tänkt plantera smultron nära uteplatsen). Ska försöka testa ättika på en platta men det känns ju inte heller riktigt hejsan att sedan skölja ut i gräsmattan. 

IMG 20210614 182557

Vi har ännu inga rabatter (snyft!) men vi har börjat skruva ihop lite olika inredningsgrejer till trädgården. I veckan skruvade jag tillsammans med barnen ihop två växtstöd från Lidl. Och vid lilla ingången har vi nu en rosenbåge som vi köpte från Rusta. Det tog kanske tre veckor att få ihop rosenbågen för när vi var nästan färdiga så visade det sig att en pinne saknade skruvhål. Och alla som bor på landet vet ju att det inte är bara att genast hoppa på spårvagnen och åka för att reklamera. 

Nu är det slutspurten kvar. Snygg-grus på grusgångarna och på parkeringen, bygga ett matbord, handla en grill och gräva rabatter som ska fyllas med pioner. Sen är vi klara för i år!  

 

Du gillar kanske också…
Godlunch och stora förändringar i trädgården
Tegelstensrabatt och minikiwi

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar