Oreange testheader ps2

Vad jag vill göra i mitt liv

Skrivet av Eivor Bäck 24.01.2020 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Idag blir det en riktigt klassisk blogglista (som jag hittade hos Ronja, listan är ursprungligen en Sevendays-blogglista). Den handlar om vad man vill i livet. Så nu får ni en inblick i vad jag drömmer om, strävar efter och hoppas på. 

Hit vill jag resa: Norge, Island och Nya Zeeland. Har en minidröm om att passa på medan barnen är små och resa bort hel familjen några månader till Nya Zeeland eller bo ett år i  Norge. Kommer antagligen aldrig hända, men man kan ju drömma. 

Det här vill jag äta: pizza. Jag vill alltid äta pizza. Och godis. 

En artist jag vill se live: Jag vet inte om det är småbarnslivet men jag har som ingen lust att se en enda artist?! Tänk att behöva vara vaken länge plus trängas med andra människor som råkar hälla öl på en. Usch. 

Det här vill jag uppleva: se mina barn växa upp. 

Ett språk jag vill lära mig: finska. Jag kan väl helt ok finska, men glömmer kanske två ord varje dag jag är mammaledig. Snart är jag på "minulla on pallo"-nivån. 

En sport jag vill prova på: jag är ingen sportmänniska. Men att paddla sup-bräda är ju skitkul. Det kan jag göra igen och igen och igen. 

Här vill jag bo: i ett hus med kakelugn och bibliotek. Och vet ni, jag har det! Eller i alla fall kakelugn och ett rum som ska bli bibliotek. 

brun kakelugn vardagsrum

Den här boken vill jag läsa: har sällan böcker på min vill läsa-lista länge eftersom jag trots allt läser mycket. I To be read-högen just nu ligger bland annat Klåda av Ellen Strömberg. Den vill jag läsa. 

En kraftansträngning jag vill klara av: uppfostra två barn till empatiska typer utan att jag blir jättegråhårig på köpet och vara helltidshemmamamma i minst ett och ett halvt år till utan att bli knäpp (skickade in vårdledighetspappren till FPA idag!)

En utmaning jag ska klara: lära mig snurra kanelbullar snyggt (läs: rustikt och slarvigt), tänk er Skorpan-bullar. 

Det här vill jag äga: en sommarstuga. Har alltid tänkt mig någon röd stuga med vita knutar och plankgolv MEN så såg jag världens drömmigaste hus igår när jag kollade Rapport från 2050 på SvtPlay: det var typ ett gulligt hus inuti ett stort växthus. 

Ett jobb jag vill prova på: mitt drömmigaste drömjobb skulle vara att jag skulle få provläsa bokmanus när de är typ klara men inte tryckta. Jag är superbäst på att läsa böcker och bli irriterad på slarvfel (stavfel, felaktiga släktingband, missar i tidslinjen osv). Skulle vara kung på att nosa upp alla fel. Hörde ni det alla bokförlag? Ni kan kontakta mig på mejladressen där till höger. 

läsa böcker i sängen marimekko lakan

Ett mål med min hälsa: sluta ha ont i nedre delen av ryggen. Jag misstänker att det beror på att vi inte använt skötbordet denna gång utan jag har bytt alla blöjor i en väldigt ostbågs-liknande ställning. 

En person jag vill träffa: men vilken tråkig person jag är?! Jag kan inte komma på en enda människa. Jag vill tydligen varken gå på konsert eller träffa folk. 

En känsla jag vill få känna: den där känslan när man sitter i fåtöljen, huset är dammsugat, barnen leker (den ena med Lego och den andra roar sig med att åla sig fram mot saker hon inte får röra), han man bor med är glad, och man knäcker ett skitsvårt ord på korsordet man fyller i. Jackpot! Senast igår kväll hände det. 

Det här vill jag skapa: ett glatt hem för mina barn. 

IMG 20190819 140515 320

Kommentarer

Skriv en kommentar