Oreange testheader ps2

Vagnramp

Skrivet av Eivor Bäck 25.09.2019 | 1 Kommentarer

Kategorier:

För någon vecka sedan använde jag hammare och spik för första gången sedan träslöjden i högstadiet. Eller åtminstone var det första gången sedan högstadiet som jag letade fram virke, planerade, sågade och gjorde alla delmoment från idé till färdig träprodukt; en barnvagnsramp. Jag använde spillbitar från husrenoveringen och målfärg från fönstermålandet ifjol. Eftersom vi har bara en ingång så gick det inte att gömma undan rampen utan den blev placerad mitt vid huvudentrén. Och för att inte skruva i den nybyggda trappan och inte heller gnida rampen mot trappstegen spikade jag fast klossar under rampen. Jag är kanske inte jättestolt över åbäket, men det var väldigt välbehövligt. Jag vet inte hur andra människor gör för att få in sina barnvagnar men jag hatar verkligen att skumpa in vagnen genom att dra upp den ett trappsteg i taget. 

vagnramp husfasad
No more skumpande för vår Emmaljunga-vagn. 

Kommentarer

  • Anki 25/09/2019 6:20pm (4 år sen)

    Här är en till som hatat att skumpa vagnen upp- och nedför trappsteg. Vi har fyra barn, så det har blivit en och annan barnvagnstur. Vi löste detta i samband med att vi byggde om trappan vid entrén. Rampen är nu en integrerad del av trappan och om jag får säga det själv, mycket prydligt och snyggt byggd. Pluspoäng är också att våra rullstolsburna vänner inte behöver släpa med sig sina egna aluminiumramper, utan de kan bara rulla in till oss. Perfekt! Sen om vi själva av någon anledning skulle behöva rullstol eller rullator så är dilemmat med trappan redan löst. Tyvärr går det av byggnadstekniska själ inte att vara helt utan trappa.

    • Eivor 26/09/2019 8:05am (4 år sen)

      Åh vad smart med en ordentlig ramp som är en del av trappan. Då slipper man skämmas över sina otillräckliga byggkunskaper :) Trappan vid entrén går ju sällan att strunta i, fin och inkluderande lösning ni har valt!

Skriv en kommentar