Oreange testheader ps2

Sex screenshots

Skrivet av Eivor Bäck 25.05.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Inlägget innehåller adlinks. 

För några månader sedan bloggade jag om mina skärmdumpar, och sedan dess har väl skärmbilds-mappen på telefonen växt med kanske trehundra bilder. Här kommer ett axplock av vad jag skärmdumpat senaste tid: 

Screenshot 20200318 101737

Okej så han jag bor med hatar fest och att klä ut sig. Men om vi klär ut oss till Pokemon så måste det ju blir roligare???! Vet dock inte om jag orkar klämma in mig i läderkorsett men får väl klä ut mig till någon oformlig lila Pokemon-blobb istället. (Ja, jag stalkade alla Love is Blind-deltagares Instagramkonton direkt efter att jag sett alla avsnitt.)

Screenshot 20200326 110928

Varje gång dagarna innan mens.

Screenshot 20200511 225608

Har en sån där ugnsform! Det måste vara ett tecken från Gud att jag ska baka kaka idag! 

Screenshot 20200416 134256

Skärmdumpar alla böcker jag ser hos @Bokbabbel. Alla verkar ju vara så bra?!  Längtar tills biblioteket öppnar igen så ska jag ladda upp med massa böcker inför sommaren, bland annat Stina Jacksons Ödesmark (reklamlänk!). 

Screenshot 20200524 195443

Men hallå vad tråkig färgpalett mitt instagramflöde har??? Måste genast fota mer blåa saker. Och gula. Och röda. 

Screenshot lindex svart klänning

Och på tal om tråkiga färger: visst kan man väl köpa en svart klänning fastän det snart är sommar? Den här klänningen från Lindex är ju skitfin (reklamlänk!). Bonuspoäng för lösa t-skjortsärmar mvh snart_30_så_börjar_få_gäddhäng. 


Fredagssysslor

Skrivet av Eivor Bäck 22.05.2020

Kategorier:
Taggar:

Vilken härlig fredag det har varit idag! Eftersom det var strålande solsken redan från morgonen så gick vi genast ut på gården. 

IMG 20200522 094239

Femåringen lekte såklart i sin favorit: en stor grushög som jag inte är så förtjust i. Oj vad jag längtar efter att den ska försvinna. Jag passade på att måla några skivor som ska bli hyllplan i ett skåp. Hittade en halv burk takfärg som lämnat efter renoveringen så jag använde mig av den. Det kan ju inte vara jätteviktigt att måla med rätt sorts färg hela tiden, eller? I alla fall bra för miljön och plånboken att använda upp redan köpt färg. 

IMG 20200522 142203

Ja ni ser ju mitt gråa hatobjekt där bredvid den ungerska syrenen på vänstra sidan.

På eftermiddagen bestämde jag mig för att göra något som jag hatar: klippa mitt barn. Saker jag alltså längtar efter: 1) att bli av med grushögen och 2) att mitt barn vill börja gå till frissan. Den här gången gick det ganska smidigt eftersom jag hade lånat en hårtrimmer och det var fint väder så jag klippte utomhus och slapp sopa hårstrån i timmar efteråt. 

marimekkobricka plåt fredagsmys

Och nu är det fredagsmys och förhoppningsvis ett avsnitt La casa de Papel. Återupptäckte Marimekko-brickan när jag städade genom några kökslådor och försöker nu komma fram till om jag ska behålla den eller om den ska få resa vidare. Jag gillar den MEN vet ni hur många brickor jag har??? Kanske tjugo. 

Men bra fredag ändå! Jag gjorde något jag ville (målade), något jag skjutit upp länge (ge ungen sommarfrisyr) och nu får jag avsluta dagen med ett iskallt glas cokis. Fler sånahär dagar tack. 


5 saker

Skrivet av Eivor Bäck 20.05.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Det blir en liten blogglista för att kicka igång bloggandet igen. Listan har jag lånat från Sandra och handlar om fem olika saker: 

5 saker jag brukar säga
- "Jag ska bara..."
- "Duuuuktig Elvira" ackompanjerat med överentusiastiskt applåderande.
- "Om vi skulle måla denhär grön? Eller vad tycker du?"
- "Va?"
- "Vad åt ni för mat idag?" (standardfras när ungen kommer från dagis, sambon kommer från jobbet, ungen kommer från att ha varit hos någon barnvakt...)

facebookloppisfynd gammal kommod

Om vi skulle måla denhär grön? Eller vad tycker du?

5 saker jag brukar tänka
- Vad ska vi äta för middag?
- Hur ska jag övertala han jag bor med att titta på ett avsnitt La casa de papel med mig ikväll?
- Bara ett avsnitt till / Bara ett kapitel till.
- Vad ska jag blogga om?
- Usch vilken ful bild, den kan jag aldrig lägga på insta. Eller hallå, knäppt att ha press på insta, ingen kommer att lägga märke till den där sneda detaljen. SKÄRP DIG. Lägg upp den nu genast som en form av terapi. Alla scrollar ändå så snabbt förbi och ingen bryr sig heller. (ALLTID när jag ska lägga upp en bild på IG har jag denhär konversationen med mig själv haha.)

5 saker jag brukar drömma om nätterna
- Mina barn, vardagsliv, förvirrande resor, stressiga situationer.
- Att jag skulle stycka en katt med hjälp av sambons supervassa kockkniv eftersom katten hade nån smittsam sjukdom. (Alltså har bara drömt det en gång (inatt), men var så knäppt att det kan få vara med på listan i alla fall.)

5 saker jag beställer utomlands
- Ikeas köttbullar eller annan mat från Ikeas restaurang (om utomlandsresa innebär Haparanda-besök)
....
- Kom inte på något mer eftersom jag är typ aldrig utomlands???? Och kommer ju inte direkt resa utomlands på lång tid framöver. Pastarätter förresten! Det äter jag ofta när jag är på resa p.g.a pasta är alltid gott.

sverigeresa korv med bröd ikea

Korv med bröd på Ikea när vi var till Sverige i höstas.

5 saker som jag vill ska hända innan året tar slut
- Att världen vet mer om Corona och pandemiläget är stabilt.
- Att vi har en fin fasadfärg på huset och halva trädgården är fixad.
- Att femåringen börjar på dagis igen till hösten och trivs.
- Att Elvira börjar gå och fortsätter sova hela nätter.
- Att jag lär mig något nytt (vill allra helst gå en kurs i hur man renoverar gamla fönster).


Helgen och några veckoplaner

Skrivet av Eivor Bäck 11.05.2020

Kategorier:
Taggar:

Vi har haft en riktig toppenhelg. I lördags fick vi äntligen träffa mina föräldrar, det var två månader sedan sist och vi har väl avvaktat lite med tanke på coronaläget. Men nu äntligen träffades vi igen. Och dagen till ära så försökte jag mig på något som jag aldrig gjort förr: en smörgåstårta. Jag är alltid skeptisk och negativ till ätbara saker jag gör, och jag blev väl inte jätteövertygad kring mina smörgåsskapar-skills. Men sak samma, det gick att äta och det var väl viktigast. 

rund smörgåstårta

Jag fotade lördagens smörgåstårta innan någon fick smaka. Såklart. Om jag aldrig nånsin mer gör en smörgåstårta vill jag åtminstone ha ett bildbevis på att jag gjort en en gång. 

Och i söndags var det mors dag. Jag fick ett egetritat kort av femåringen (förställde en krokodil) och ett tusenbitarspussel som vi tydligen ska bygga tillsammans. Vi tillbringade eftermiddagen hos barnens farföräldrar och såg hur stora snöflingor öste ner. Det är ju kul med snö, men kanske inte när vi redan bytt till sommarringar och femåringen har börjat med jeansjacka (ja, han låtsas att han är medlem i Vörjeans när han har den på sig). 

golv grå hexagon

Hade lite byggtalko i farstun i lördags så igår morse var jag snabb att dammsuga bort allt sågspån och ta bort skyddspappret från golvet. Så snabb att jag inte ens bytte om innan jag gick ner. Försökte visa femåringen golvet sedan, men han var måttligt imponerad. "Det blir nog bra mamma bara vi målar golvet i nån annan färg. Det är tråkigt med grått." Jäkla unge. 

Den här veckan återgår vår vardag till lite mer normalläge. De finländska grundskolorna ska ha närundervisning så lärarföräldern kommer att börja gå till jobbet igen. Jag och barnen har lite på två veckor för oss själva innan det blir sommarledigheter, åtminstone ska vi väl hinna pussla morsdagspusslet. 

Veckans planer då? Farstun ska få gardinstänger så jag måste sy gardiner. Har en trädgårdsplanering på hälft, ett kylskåp fullt med ingredienser som ska förvandlas till maträtter och barn som borde lekas med. Och när jag inte kunde sova inatt fastnade jag på Campadre (tipslänk) och jag scrollade genom prick alla deras aktuella kampanjer och fastnade för utomhuslampor. Så åtminstone en dag eller två ska jag ägna mig åt att visualisera lampor framför mig och fundera på om jag ska köpa ett par eller inte. 


Ord min femåring lärt sig av humorgruppen Kaj

Skrivet av Eivor Bäck 06.05.2020 | 4 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Min femåring älskar humorgruppen Kaj och jag antar att han inte är den enda. Det här innebär att om vi ska lyssna på musik i bilen eller hemma så är det alltid Kaj som gäller, och om det är en huppari-dag så sjunger vi alla (falskt) hupparipäivää, kaikki nyt räiväääää. Och likt dendär bulgariskan som i Idol sjöng låten "Ken Lee" på hittepåengelska så sjunger femåringen mer som hans öron uppfattar lyricsen än de korrekta. Att gröjtin å fishin e fucking fäsk har han dock lyckats snappa upp och återskapa korrekt. Och ni ska veta att det är svårt att hålla masken när en femåring med emfas säger fucking fäsk. Nu när han är större har han dessutom börjat fundera på vad olika ord betyder, de här orden har vi fått förklara senaste veckorna: 

Talko: När man arbetar tillsammans, eller hjälps åt, med något utan att få pengar. 

Konjak: sånt som vuxna dricker. Femåringen nöjde sig inte riktigt med den betydelsen utan han hävdar stensäkert att det också är viktigt att ett släktkalas äger rum. Så konjak är sånt som vuxna dricker på släktkalas.

Korvkalas: Ett kalas där man äter korv. (Den här föräldern valde verkligen den lätta vägen när frågan kom.)

Att resa till solen: När man reser till någonstans i världen där det är väldigt varmt och soligt, ofta flyger man dit med flygplan. (Det här accepteras dock inte. Hör du inte mamma att de ju reser till solen? Dit far man ju med en rymdraket!!) 

Koff: en sorts öl. 

Rhodostallrik: Tallrik som man hänger på väggen och har en bild av Rhodos på sig. Rhodos är en plats i Grekland.  

Jöutas: Ids? (Ärligt talat vet jag inte riktigt heller.)

skarmklipp kaj 10 yle arenan

Kan inte ni heller få nog av Kaj? På Yle Arenan har de lagt upp tioårskonserten från Botniahallen. Vi har bara sett den "några" gånger än så länge...

P.s. Gissa lyckan hos femåringen när vi var till vår lokala mataffär och såg faffan som är med i musikvideon Pa to ta na kako. Femåringen stod och tittade läääänge. Jag hoppas att han är van vid att bli utstirrad av småbarn. 


Vårens första middagsutflykt

Skrivet av Eivor Bäck 23.04.2020 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Jag försöker desperat komma på lite roliga vardagsäventyr för femåringen eftersom varje dag hemma ser typ likadan ut. Det är Lego-bygge, Värsta bästa barnvakterna på tv, fotbollsspelande och att jag hela tiden säger att han måste vara tyst för att jag ammar lillasyster. Han verkar inte vantrivas direkt utan är nöjd och glad, men hur kul kan det egentligen vara att vara hemma med sina tråkföräldrar hela tiden? 

IMG 20200422 165659

Jag försöker vara lite kreativ och hitta på lite knasiga saker som han uppskattar. Som igår kväll när jag middagstid sa åt alla att klä på sig utekläderna och så åkte vi iväg med bilen på hemlig resa. Jag körde ner till havet och så serverades dagens middag på en träbänk. 

utflykt snabb middag

Ansträngde mig inte direkt med maten utan slängde ner alla rester jag kunde hitta (lite pasta, lite pesto, en kall tonfiskröra, kokt ägg och tomatbitar) i glasslådor. Varsin gaffel och varsin vattenflaska och så var picknicken klar. Det behöver ju inte vara svårare än så och femåringens ögon glittrade när han förstod att vi skulle äta mat utomhus. 

Det var igår. Nu är det ny dag och jag ska väl snart starta Värsta bästa barnvakterna igen. 


Nytt badrumsskåp och andra halvfärdiga projekt

Skrivet av Eivor Bäck 20.04.2020

Kategorier:
Taggar:

Ni skulle bara veta hur många olika planer och idéer jag haft när det gäller vårt hus och trädgård de senaste veckorna. Jag tror inte att det är en effekt av isoleringen, snarare är det en effekt av att vi bott i huset i några år och jag börjar alltmer tillåta mig själv att göra förändringar (ville bo in mig lite förrän vi började ändra alltför mycket) och så blir man ju sugen på förändring när det äntligen börjar bli ljusare på kvällarna, eller hur?! Men den här isoleringen gör att ingenting händer. Ingenting! Jag har inte ens lust att starta projektet läsa-en-bok eftersom jag vet att jag kommer att bli avbruten efter tre sidor av att någon vill ha lekhjälp eller så vill någon veta vad det ska bli för lunch. 

facebookloppisfynd gammal kommod

Köpte en ljusblågrå kommod på en Facebookloppisgrupp som ska skrapas, målas och kanske sågas sönder lite. Har tänkt ha den som badrumsmöbel i vår minsta, och fulaste, toalett. Men jag lyfte in det kommande projektet i vedlidret i väntan på soligare väder så jag kan vädra den ordentligt och skrapa bort färgen utomhus. Och när jag var in i vedlidret konstaterade jag att jag borde städa upp det. Och när jag gick ut ur vedlidret konstaterade jag att vi ska flytta delar av staketet. Och när jag planerade staketflytt så började jag fundera på hur grusgångarna ska gå i trädgården. OCH SÅ DÄR HÅLLER DET PÅ tills jag har tusen projekt som jag borde (och vill) göra, samtidigt som en femåring kommer springade, hänger mig i benet och frågar när han får äta sitt Kinderägg. 

skogstur buskstöd

Jag har tänkt att jag ska sluta planera nya projekt nu och istället försöka beta av av alla de redan planerade projekten ett i gången. I helgen var vi till skogs och hämtade material till nya vinbärsbuskstöd. Tre av buskarna har nya stöd nu, men materialet räckte inte till alla sex. Men projektet är åtminstone inte bara i planeringsstadiet utan halvvägs. 

Och mutar jag femåringen med Kinderägget idag så kanske jag hinner läsa tio sidor i en bok. Hoppas!


Långfredag och påsklördag

Skrivet av Eivor Bäck 13.04.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Glad påsk! När jag skriver det här så snöar det IGEN utanför fönstret, så det känns lite fel att skriva om påsk nu? Känns ju snarare som att det är adventstider nu igen. Men i början av den här påskledigheten var det åtminstone strålande solsken, så tycker att vi tittar på lite bilder därifrån och ignorerar dagens snökaos. 

IMG 20200410 131700

Vi inledde påskledigheten med en skogspromenad i Fäbodaskogarna. Tur att vi har en Emmaljunga som kan skumpa omkring på skogsvägar. 

skogsutflykt picknick muminmuggar

Viktigast av allt var ju såklart fikapausen. När jag packade picknick-korgen så insåg jag att vi inte hade några vettiga muggar att ta med till eftermiddagsteet, så jag lindade in två muminmuggar i en kökshandduk. Valde av de jag tycker är fulast (och inte så värdefulla) så är det ingen stor förlust om de råkar gå sönder hehe. Den här gången klarade de sig! 

IMG 20200410 WA0003

Tvingade han jag bor med att ta några bilder på mig med mina barn. Eftersom det bara är jag som fotograferar vardagshändelser i familjen så är jag lite rädd för att jag ska dö och mina barn helt ska dels glömma bort hur jag såg ut och dels glömma att jag faktiskt också var med när det va utflykter/sagostunder/födelsedagskalas osv. Men nu har de bildbevis från den här skogsturen och så dendär solros-bilden vi tog i höstas till bloggen. Så nu kan jag dö. 

frukost iittala påsk

En av topp-händelserna i påsk var när jag fick smyga ner på lördagsmorgonen och ställa iordning frukosten. De kokta äggen fick gnuggtatueringar i form av ansikten och femåringen älskade det. Har på känn att vi kommer att stå många morgnar och gnugga frenetiskt ett blött papper mot äggen hädanefter. Femåringen fick gnuggisarna av mina föräldrar i påskpresent, och de hade köpt dem i den lokala mataffären (Bergö Andelshandel), men misstänker att de finns i andra affärer också! 

Det verkar som att alla andra hade ordnat avancerade äggjakter till sina barn när de inte fick gå påskhäxa. Jag gömde en pysseltidning och lite choklad i ugnen och ljög ihop att jag hade hittat massa smutsiga kaninspår på hela köksgolvet på lördagsmorgonen. Men att jag hade städat bort dem före jag gjorde frukosten. Vips så letade femåringen genom alla köksskåp och hittade påskpresenten i ugnen. 

citronmoussetårta påsk

Sen klädde vi ut barnen till påskhäxor, bröt vår självvalda isolering och åkte och firade påsk i liten skala hos mina svärföräldrar. Vi åt mat, gick en skogspromenad och åt denhär citronmoussetårtan som jag hade bakat. Receptet kommer från Sofias blogg och jag tror inte att jag var den enda som åt denhär tårtan i påsk. Mascarponeosten som var en av ingredienserna i fyllningen var slut i flera affärer när jag skulle baka, så jag tar det som ett tecken på att alla andra också bakade citronmoussetårta till påskkaffet. 


Vad vi PYSSLAT med på senaste tid

Skrivet av Eivor Bäck 07.04.2020 | 3 kommentar(er)

Kategorier:

Eftersom femåringen inte har varit på dagis på snart en månad och det verkar bli många månader innan han återvänder så gör jag mitt bästa för att vara en pedagogisk pysslig dagistant. Det går så där. Men jag tänkte visa upp några av de senaste veckornas pyssel så får ni också lite inspiration kring vad man kan göra när man försöker vara pysslig och pedagogisk samtidigt. 

pyssel barn pappersrester

@Olyatikh har lagt upp flera fina konstverk där hon gjort fiskar, fåglar och hus av pappersrester. Vi ville inte vara sämre, men attans vad svårt det är att göra fina (och anatomiskt korrekta) djur när en femåring vill 1) klippa ut pappersbitarna, 2) placera ut pappersbitarna som han vill på pappret och 3) rita spännande detaljer med tusch (det gula området under "fågeln" är tydligen massa kiss (....)).

papperspyssel

Jag har faktiskt gått en lettering-kurs men det kunde man nog inte tro när jag ritade mall-bokstäver på rutigt papper. Mall-bokstäverna använde jag för att göra en grön bokstavsgirlang till Johannes dörr. Han tyckte min var ful så han gjorde en egen med guldpapper senare. Min girlang får på nåder hänga på hans dörr, men den guldiga ska få en finare placering inne i hans rum. 

pyssel barn bokmärken

En dag gjorde vi bokmärken till mommo och moffin. Några dagar senare hade vi ett helt kuvert fullt med olika små lappar, urklippta Lego-bilder och förstås bokmärkena som vi postade. Jag gjorde också ett bokmärke till mig själv, men tydligen var det "tråkigt" så femåringen pimpade det med en Lego-bil. 

pyssel barn odla mjölkburkar krukor

Och idag har vi gjort blomkrukor av mjölkburkar. Vi hade ingen bra färg, så jag klädde burkarna med vanligt vitt kopieringspapper. Femåringen valde att måla sina burkar med bläckpenna och limma på fina bilder. Jag limmade urrivna textsidor ur Ykköset på mina och knöt lite jutesnöre runt. Sen planterade vi ärter, luktärter och körsbärstomatskivor.

pyssel barn odla

Och så övade vi på att skriva. "Kom ihåg att vattna" plitade Johannes ner hur lätt som helst när jag bokstaverade. Tydligen har jag fått ett barn som redan nu förstår sig på bokstäver?! mvh skrev bokstaven v upp och ner i en evighet och lärde mig att läsa sist av alla i ettan. 

Men ärligt nu, visst tycker ni också att det är liiiite jobbigt att pyssla med ett barn? Det blir ju liksom aldrig exakt som man tänkt sig och som det ser ut på insta, eftersom barnet ju gärna vill vara med och är lite oberäkneligt (typ limmar tröskor på ens blomkruka, ritar kiss-strålar överallt osv). Vet inte om jag borde provpyssla allt åtminstone en gång själv innan vi testar så att jag får göra precis som jag vill. Han jag bor med tycker att jag ger med mig för lätt när jag pysslar med femåringen, men om ni skulle ha sett hur glad han blev när han fick limma fast Lego-bilen på mitt bokmärke så skulle ni också ge med er. 


Ett foto i timmen - 2.4.2020

Skrivet av Eivor Bäck 02.04.2020 | 2 kommentar(er)

Nu ska ni få se vad jag sysslat med idag genom det klassiska bloggkonceptet ett foto i timmen. Eller ja, snarare blev det några foton under dagen:

IMG 20200402 084749

8.47: Vaknade imorse och scrollade som vanligt genom alla nyhetssidor efter coronanyheter innan jag steg upp. Klockan 8.47 var i alla fall alla i huset vakna och jag stod i köket, tittade på snön som dalade ner och gjorde frukost. Gröt till bebisen, yoghurt och müsli till femåringen och jag fick smörgåsar med några trötta tomatskivor på. Sen åt jag min frukost och matade gröt. En gång frustade Elvira till så att hela mitt ansikte, golvet och hon själv blev täckt med havregrynsgröt. 

9.58: Dags för lång amningsstund i sängen. Varannan dag fungerar amningen fortfarande bra, varannan dag vill Elvira hellre titta runt sig. Idag var en bra dag. Jag funderade mest på femåringens dagis: han kommer ju antagligen inte vara på dagis förrän tidigast hösten (enligt myndigheternas rekommendationer), borde jag avsluta dagisplatsen så att jag skulle ha chans att få det där vårdtillägget man får från FPA eftersom jag är vårdledig med ett barn under tre år och har ett till barn hemma på heltid? Hur har ni gjort? Är lite nervös för om jag avslutar dagisplatsen så kan det vara krångligare att få plats på samma ställe sen i höst, men samtidigt så tjänar jag nu mindre än trehundra euro i månaden och alla extra euron är hemåt. 

bbcreme hår Lernberger Stafsing

11.12: Eftersom lärarföräldern inte hade några lektioner på förmiddagen så passade jag på att duscha utan att behöva ha öronen på helspänn efter minsta ljud från övervåningen. Allt mitt hår är ett stort skämt just nu: fjunig amningslugg, avbrutna hårstrån och så vidare i all oändlighet. Hittade den här tuben med bb-creme för håret när jag städade badrumsskåpen och har använt den flera gånger nu. Håret är lite bättre nu tycker jag, men jag är fortfarande väldigt öppen för att någon hårsalong i nejden ska ta kontakt och erbjuda mig en avancerad hårbehandling. (Jag såg en finlandssvensk influencer försöka ragga frisörsamarbeten på insta, så jag försöker så bra jag kan också haha.) 

havregrynsgröt stekta äppelbitar

11.59: Dagens lunch blev havregrynsgröt med äpplen stekta i smör och kanel. Vi kämpar oss genom vårt enorma havregrynsförråd. Sen skulle jag amma ungen igen, men hon somnade innan jag hann klä av mig tröjan. 

IMG 20200402 132202

13.22: Efter lunchen gick jag till apoteket för att hämta ut medicin och så vittjade jag postlådan. Medan femåringen målade fyllde jag i ett korsord. Apotekstidningens korsord är alltid snäppet för svårt för mig: bilderna är ologiska, frågorna handlar om finländska kända personer (jag kan typ bara Tarja Halonen) och orden är också svåra. Jag måste alltid googla mig till de sista svaren. Idag lärde jag mig att "usuell" betyder vanlig. 

Förresten, ser ni femåringens färgläggsningsbild?! Den här veckan hittade vi ett kuvert från dagis i postlådan. I kuvertet fanns ett två sidor långt brev som handlade om vad de sysslat med på dagis på sista tiden (bl.a. en uppdatering om vad som har hänt med harbajset de planterade för några veckor sedan), Youtube-tips, två färgläggningsbilder med kaniner på och ett påskkort med en prydnad till påskriset. Jag tänkte börja gråta. Tänk att vi har ett så bra dagis och tänk att Johannes kanske inte kommer återvända dit förrän i höst?! I och för sig har han påpekat att han måste till dagis två dagar före morsdag så att han hinner pyssla en morsdagspresent till mig. Hör ni det regeringen, se till att pausa era rekommendationerna några dagar i maj så att alla barn kan fixa morsdagspresenter! 

spel mumin

14.23: Vi satt fortfarande vid köksbordet, korsordet var nästan löst och vi spelade ett muminspel som går ut på att man ska fiska brickor med en magnetisk Mumin. Ja, brickorna som har fiskar på sig har en liiiite annan blå nyans än de tomma brickorna så man kan fuska. Femåringen har inte märkt det ännu.

Sen vaknade Elvira och det blev igen en lång amningspaus i sängen.   Den här gången googlade jag på massa träningsbyxor. Som ni vet tränar jag inte men jag skulle gärna vilja ha ett par byxor att glida runt i hemma. Så nu har jag besökt alla sidor som finns på nätet och jag får hela tiden massa Facebook-annonser om byxor som inte blir genomskinliga när man gör squats. Ni som kan sånt, vilket märke ska man välja som inte är svindyrt men ändå bra? Keep in mind att jag just har varit gravid så min rumpa går mer inåt än putar utåt. 

Sen blev det dags att fixa middag. Idag blev det korvsås. 

dator kafferep morotsdadelbollar17:45: Jag plockade fram porslinet med guldkant, bryggde en kanna te och rotade fram några morotsdadelbollar ur frysen. Sen satt jag nästan en timme framför min Cars-prydda Chromebook och skrev. Jag vet inte hur det är med er, men jag känner mig väldigt splittrad och jag har en olustig känsla i kroppen. Inte direkt över någon sjukdom (även om jag besöker Worldometers Corona-statisik kanske tio gånger i timmen), men jag antar att det är kombinationen av att ha varit i typ självvald isolering i snart tre veckor och en del hormonsvängningar eftersom kroppen väl snart börjar göra sig redo för att ha fler barn. Så för att inte bli galen har jag tre dagar i rad gått ner till köksbordet och varit själv en timme, stirrat på en datorskärm och skrivit några sidor dålig text (all dålig text kan redigeras till bra text så jag är ändå nöjd).

19.12: Femåringen kom nersmygande och har suttit på stolen bredvid mig i kanske en halvtimme och plitat ner alla bokstäver han kan på ett randigt papper. Vi har kokat gröt och nu är det grötdags för bebisen. Och sen väntar en halvtimmes nattningsrutiner: borsta tänder, läsa Emil i Lönneberga, amma bebisen och så vidare och sedan blir det en timme med frågor från en femåring som ligger i sängen och tänker på allt och försöker komma på alla ursäkter som finns för att få stiga upp ur sängen. 

21.38: Jag har bloggat två blogginlägg, alla andra sover. Mina planer är att jag ska trycka på den gröna publicerings-knappen på det här blogginlägget och sen  tänker jag titta på tv, äta ett äpple och scrolla instagram.