Krashlandning i kulisserna

måndag 7 november 2016 - 00:30 | 2 Kommentarer

Jag fortsätter ett tag till på memory lane.  

I "En julsaga" spelade jag nuvarande julens ande. Jag gick på specialgjorda styltor och hade en grön dräkt i sammet som såg ut som en enorm klänning. Styltorna var gjorda så att jag kunde stå stilla på ett ställe utan att "trampa runt" som man annars gör när man går på styltor. En föreställning när jag och Scrooge (Pekka Sonck) traskade runt på scenen rämnade ena styltan och jag rasade rakt ut i kulisserna. Och styltorna som satt fast i mina fötter gjorde att jag fick åla den sista biten bort från scenen. Tyst var jag inte heller, jag gapskrattade åt eländet.

giphy 3

Väl i kulisserna fick jag panikhjälp att få av styltorna och vi såg att den ena hade rämnat på mitten och var oanvändbar. OCH, hade jag gått in på scen då så hade alla i publiken haft full insyn på mina kalsonger. Det var nämligen en så varm dräkt att jag hade bara kalsonger och dräkten hade gått sönder mitt frampå i midjehöjd i en ca 50 cm lång vågrät reva som blottade allt. Sekunderna tickade och Fia från sminket rev åt sig en rulle silvertejp och snörpte ihop hela revan på insidan och tejpade runt ett par varv. Perfekt! Nu hade jag istället för en reva i grenen en STOR BULA där istället. Just snygg familjeföreställning, eller hur?! Sticket för min entré kom så det var bara att gå in lite ihopböjd så att inte bulan skulle vara så hemskt iögonfallande. Nära ögat på många sätt, men vi kom i mål med föreställningen. Tjolahopp!

giphy 4

Taggar:

Kategorier:

lite teater

2

Kommentarer

 • Anna Betlehem

  07.11.2016 17:40 (1 år sen)

  ÅÅh vad roligt att läsa om En julsaga! SOM jag saknar den tiden alltså! Jag spelade ju inte just den föreställningen men minns faktiskt ändå när du föll! Var det så att du skadade handen? Skulle vara så roligt att läsa och höra om allt med En julsaga från er äldres synvinkel eftersom jag var ganska liten då och kanske inte minns vissa saker, så synd också att man har så lite foton därifrån, allt finns bara i minnet nu!

  • Jonas Bergqvist

   07.11.2016 22:37 (1 år sen)

   Ja det var en rolig föreställning. Och många barn var ni som var med också. Jag minns inte om jag skadade mig något värre, kanske stukad handled. Men jag minns att det stod en grupp barn och väntade på entré i just där jag föll ut. Det kunde ha gått riktigt illa om jag ramlat på dom. Bilder kanske finns i arkivet på teatern ;)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.