Rityta 82x

Visa alla inlägg skrivna februari 2018

Ljummen bovete- och grönsakssallad toppad med ärtpesto

Skrivet av Erika 28.02.2018 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

När magen kurrar och innehållet i kylskåpet känns otroligt omotiveradande.. Då är mitt trumfkort en ljummen bovetesallad blandad med grönsaker som jag har där hemma. Därför känns det väldigt naturligt att mitt (Erikas alltså) första recept blir på en ljummen bovete- och grönsakssallad, toppad med en favoritpesto. Håll i hatten för here we go!

morotsbovetesallad

Ljummen bovete- och grönsakssallad toppad med en ärtpesto

2 portioner

2 dl hel bovete

2 stora potatisar

2 morotötter

1 avocado

Soltorkad tomat

Grönsaksbuljong

Svartpeppar

Gurkmeja

Ingefära

Cayennepeppar

Salt

Olivolja

Bjäst

 

Ärtpesto

2 dl ärtor

1 vitlöksklyfta

1 skiva citron

½ näve cashewnötter

½ näve solrosfrön

Torkad eller färsk koriander

Rypsolja

Svart och vitpeppar

Salt

 


Värm ugnen till 150 grader. Skär potatisen i bitar och massera med olivolja, gurkmeja, ingefära, cayennepeppar och salt. Rosta potatisen tills den blir önskad konsistens.

Koka bovete med grönsaksbuljong enligt instruktioner på förpackningen. Medan du väntar på att boveten och potatisen blir al dente strimla moroten (använder mig av potatisskalaren så minskar jag på diskmängden). Skär avokadon och de soltorkade tomaterna i önskade bitar. Blanda ihop alla ingredienser, toppa med lite bjäst och ärtpesto.

Artpesto

Men hur gör jag ärtpeston kanske du nu funderar? Tina ärtorna, hacka vitlöken och släng i alla ingredienser i en mixer. Mixa till önskad konsistens och krydda enligt smak, för att få den lenare öka på rypsoljan. Njut!


Välkomna till Breakfast to Dinner

Skrivet av Erika och Dominique 26.02.2018

Kategorier:

Välkomna till Breakfast to Dinner. Tanken med denna blogg är att förmedla en kreativ känsla i köket och visa att det inte ska vara alltför svårt att tillreda näringsrik och god mat. Ni kommer få ta del av allt från frukost till middag och följa med oss under våra experiment i köket som oftast blir till god och ätbar mat.

 forsta inlagg

Nu kanske ni undrar vem vi är?

Den ena delen av duon består av Erika Backman. 24-årig utvecklingspsykologi studerande som mellan gradu skrivandet tycker om att promenera ute i naturen och att hänga med sina vänner. Jag strävar efter att leva en så vegansk livsstil som möjligt och upptäcker dagligen nya saker i köket.

Den andra delen av duon är matlåda experten Dominique Donner, 23 år gammal. En färdig socionom som förutom sitt arbete tycker om att träna, stå i köket och hitta på egna recept. En allätare med fokus på näringsrik vardagsmat.

ERIKADOMMERATT 01
Ni kommer även kunna följa oss på instagram under namnet breakfasttodinner. Där delar vi med oss av både bloggmaterial men även kaoset i köket som ibland (ofta) kan uppstå (kommer dock ses på instagram stories).

För vår grymma header och profilbild vill vi tacka för talangfulla och underbara vän Tintin Rosvik.

 

Nu kör vi och vi hoppas ni kommer få inspiration och motivation till att laga mer och bra mat!

Erika och Dominique