Rityta 82x

Earl grey scones med russin och jordnötter

Skrivet av Erika 01.04.2018 | 0 Kommentarer

Här kommer ett recept på Earl grey scones med russin och jordnötter som passar bra som mellanmål,till fikat eller då du ordnar ett afternoon tea party (ett evenemang jag drömmer om att ordna). Med blötlagda russin i Earl grey te så smyger smaken av teet fram i munnen då du tar en tugga och jag kan tänka mig att queen Elizabeth II skulle stordigga dessa scones!

eargreyscones5

Earl grey scones med russin och jordnötter

6 stycken


1 dl russin

Vatten

Earl grey te

1 dl kikärtsmjöl

1 dl havregryn

1 dl jordnötter (eller någon annan nöt om du föredrar)

1 tsk chiafrön

½ tsk bakpulver

1 nypa flingssalt

Agavesirap

 

Koka upp vatten och häll i en skål tillsammans med russin och tepåsen, låt stå i ca 45 minuter (ju längre desto mer smak får russinen).

earlgreysconesearlgreyscones1

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt blötlagda russin och 1/2 dl av te- och russinspadet. Forma till sex stycken bollar som du plattar ut till små kakor. Ringla över lite agavesirap och grädda i ugn på 100 grader i 30 min+15 min i eftervärme.

Servera som de är, med jordnötssmör eller som på bilden nedan med en växtbaserad färskost (halleluja för Oatly påMackan) färsk svartpeppar och basilikablad.

earlgreyscones3

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar