Rityta 82x

Kakaon

Skrivet av Erika och Dominique 06.11.2018 | 2 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Det bruna pulvret kakao kommer från ett träd som tros härstamma från amazonas.  Många idag är välbekanta med kakaon och förknippar det oftast med chokladplattor, goda chokladkakor, muffins och andra godsaker. Visste du dock att det finns två olika varianter av kakao? En billigare variant som är upphettad samt en raw-variant som är framställd av en kallpressmetod. Den sist nämnda varianten gör det möjligt för kakaon att behålla sina näringsämnen som annars förstörs vid upphettning.

Hälsofördelar med raw kakao är bland annat att det innehåller flavonoider som skyddar hjärtat, gör gott för minnet och även håller din hud ung. Är du trött och hängig under eftermiddagen? Ta gärna en bit (minst) 70% mörkchoklad och bli lite gladare. Kakaon innehåller nämligen må-bra substansen serotonin samt magnesium som kan minska tröttheten. Ska du baka något i ugnen så kan det lönas att använda den redan upphettade varianten men om du bakar utan ugn så kan du med god anledning använda råa varianten. Kakaon är besk i smaken men blandar man den med sötare råvaror så får du en gudomlig smakupplevelse.

 

Här nedan tipsar vi på användningsområden för kakaon:

- I gröten / yoghurten

- Rawbars / bollar

- I smoothien

- I din hemmagjorda nice cream

- Varm kakao 

- Övriga bakverk som muffins, kakor och kex

 kakao 1