Rityta 82x

Lifehacks i köket

Skrivet av Erika och Dominique 29.10.2018 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Som ni kanske förstått så spenderar vi en hel del av vår fritid i köket. Under den tiden hinner man komma på saker för att underlätta matlagningen/bakningen. Vi tänkte därför vara snälla mot er kära läsare och dela med oss av några tips och trix för att underlätta vardagen. 

 

Erikas & Dominiques lifehacks i köket:

1. Köp gärna ekologiskt och slipp skala dina råvaror som exempelvis potatis, äppel och rödbeta. Enda du behöver göra är att tvätta råvarorna noga. Du sparar tid och får i dig mera näring på samma gång genom att äta allt av råvaran. Ha ett extra öga på om vissa delar av råvaran är giftig som exempelvis rödbetsblasten(i större mängd).  

2. Laga större mängder mat och frys ner eller förvara i matlådor i kylskåpet. Lätt att bara värma  upp dagen efter då tiden är knapp och orken inte finns.

3. Fyll frysen med frysta örter. Billigare och piffar upp vilken maträtt som helst. 

4. Slipp gråtkalas och ställ löken i frysen i 5-10 min innan "hackningen". 

5. Vill du slippa grönkålens sträva smak så köp färsk kål, finhacka den och frys ner. Tinas snabbt upp i rumstemperatur och blir betydligt mindre sträv men behåller sin fluffighet. 

6. Gör inlagd rödkål och lök. Betydligt godare och mer spännande för smaklökarna. Alternativt massera dina grönsaker med olja, kryddor och vinäger. 

7. Marinera dina bönor/kikärter för extra smak.

8. Koka ägg och förvara i kylen i 3-4 dagar. 

9. Frys ner dina frukter/grönsaker som håller på att bli gamla. Kan användas senare i smoothies och soppor. 

10. Se till att alltid ha basråvaror hemma så du bara enkelt och snabbt kan slänga ihop något om du har bråttom eller tom kyl. Här hittar du vårt tidigare inlägg om de råvaror som vi alltid ser till att ha hemma för mera inspo.
dominiqueocherika

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar