Rityta 82x

Linsbiffar med smak av vitlök och chili

Skrivet av Dominique 18.12.2018 | 0 Kommentarer

Jag älskar vegetariska/veganska lins-, eller bönbiffar och det går att variera i oändlighet med färg och smak. Dessa är väldigt lika vanliga köttfärsbiffar men ännu godare om du frågar mig. Saftiga, näringsrika och otroligt mättande. Varför inte servera dessa på julbordet istället för vanliga köttbullar?  Du får vara försiktig vid stekningen så biffarna hålls ihop men vill du tillsätta ett ägg för bättre hållfasthet så fungerar det riktigt utmärkt. Pofiber och kikärtsmjölet borde annars göra smeten mera hållfast. 

48378259 349633575850805 3940248042967400448 n48382499 377148799724142 3557102467281846272 n

Till 10 stycken medelstora linsbiffar:

230 gram svarta bönor

0,75 dl torkade svarta belugalinser + tamari

50 gram champinjoner

200 gram palsternacka 

4 soltorkade tomater

1 msk pofiber

2 msk kikärtsmjöl

2 tsk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

2 stora nävar färsk/2 msk fryst basilika

1 tsk spiskummin 

1 tsk salt

1 tsk vitlökspulver

0,5 tsk chili-flakes

2 tsk ghee/smör/olivolja till stekning

1 ägg(valbart)

 

Gör såhär: 

1. Lägg ugnen på 220 grader och ugnsstek palsternacksbitarna i 25 minuter tills de blivit mjuka.

2. Koka belugalinserna mjuka i 20 minuter en skvätt tamari för sälta.

3. Skölj bönorna noggrannt.

4. Mixa alla ingredienserna i en matberedare.

5. Forma till lika stora biffar och stek på medelhög värme i ghee, smör eller olja(ca.5 minuter per sida). Jag stekte i ghee och det blev så gott. Salta lite extra på biffarna efter stekning så är du safe eftersom vegetariska biffar behöver extra kryddning. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar