HEADER ED 01 1

Ljummen bovete- och grönsakssallad toppad med ärtpesto

Skrivet av Erika 28.02.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:

När magen kurrar och innehållet i kylskåpet känns otroligt omotiveradande.. Då är mitt trumfkort en ljummen bovetesallad blandad med grönsaker som jag har där hemma. Därför känns det väldigt naturligt att mitt (Erikas alltså) första recept blir på en ljummen bovete- och grönsakssallad, toppad med en favoritpesto. Håll i hatten för here we go!

morotsbovetesallad

Ljummen bovete- och grönsakssallad toppad med en ärtpesto

2 portioner

2 dl hel bovete

2 stora potatisar

2 morotötter

1 avocado

Soltorkad tomat

Grönsaksbuljong

Svartpeppar

Gurkmeja

Ingefära

Cayennepeppar

Salt

Olivolja

Bjäst

 

Ärtpesto

2 dl ärtor

1 vitlöksklyfta

1 skiva citron

½ näve cashewnötter

½ näve solrosfrön

Torkad eller färsk koriander

Rypsolja

Svart och vitpeppar

Salt

 


Värm ugnen till 150 grader. Skär potatisen i bitar och massera med olivolja, gurkmeja, ingefära, cayennepeppar och salt. Rosta potatisen tills den blir önskad konsistens.

Koka bovete med grönsaksbuljong enligt instruktioner på förpackningen. Medan du väntar på att boveten och potatisen blir al dente strimla moroten (använder mig av potatisskalaren så minskar jag på diskmängden). Skär avokadon och de soltorkade tomaterna i önskade bitar. Blanda ihop alla ingredienser, toppa med lite bjäst och ärtpesto.

Artpesto

Men hur gör jag ärtpeston kanske du nu funderar? Tina ärtorna, hacka vitlöken och släng i alla ingredienser i en mixer. Mixa till önskad konsistens och krydda enligt smak, för att få den lenare öka på rypsoljan. Njut!

Kommentarer

  • Linda 01/03/2018 12:24pm (15 månader sen)

    Åh den salladen måste jag testa någon dag. Låter riktigt gott! :)<br />
    <br />
    /Linda

    • Erika och Dominique 07/03/2018 6:02pm (15 månader sen)

      Ja verkligen! Roligt att du blev inspirerad! :)<br />
      /Erika & Dominique

Skriv en kommentar