Rityta 82x

Noriwraps med quinoa

Skrivet av Dominique 30.06.2018 | 0 Kommentarer

Det var lördag, jag hade inga speciella lördagsplaner och de flesta vännerna var ute på annat den kvällen. Bestämde mig då för att experimentera lite i köket istället i brist på annat, vilket alltid i och för sig är ganska underhållande. Det positiva med att experimentera i köket då man bor ensam är att ifall maten inte blir god är det bara man själv som måste äta upp den. Förstås är det ju många gånger lite trevligare att laga mat tillsammans. Nåväl, denna lördag fick jag för mig att laga sushi. Jag minns inte när jag skulle ätit det sist. Har aldrig varit en sushi-människa men nu skulle jag ändra på den saken.

Noriwraps för övrigt är otroligt näringsrika. Proppar man dem med massa andra goda nyttigheter så kan det ju inte bli fel. Det är förstås inte det lättaste att laga men det här blev så bra och verkligen en rolig grej om man gör det tillsammans med någon. Jag fyllde mina noriwraps med ärt-, edamamebönsröra med smak av soltorkad tomat och basilika, marinerade räkor, kokosyoghurt, quinoa, avokado, surkål, groddar och sparris. Du kan även göra flera på samma gång och ta med som lunch till jobbet eller till picknicken!

 norinori1nori3nori5nori5

Recept på 1-2 portionen röra:

1 dl ärter

1 dl edamamebönor

3 soltorkade tomater

1 stor näve färsk basilika

Några droppar tamari

1 liten pressad vitlök/vitlökspulver

spiskummin

citronpeppar

chiliflakes

Några skvättar citronsaft

Mixa allting samman i en liten matberedare till en grynig massa. Klart! Denna röra blev så god och passade perfekt i mina noriwraps. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar