Rityta 82x

Quinoa grönsaksbollar

Skrivet av Erika 02.05.2018 | 1 Kommentarer

Har det lämnat en burk med kokad quinoa i kylen som du inte vet vad du ska göra med? Då är dessa quinoabollar ett perfekt sätt att gömma undan quinoan i matlagning. Grönsaksbollar/biffar är även ett perfekt sätt att använda rester av grönsaker eller grönsaker som håller på att bli dåliga. Ett till tips är att laga en så stor mängd att du kan frysa ner bollarna och ta fram vartefter.

quinoabollarlunch

Quinoa grönsaksbollar

Ca 20 stycken

3 dl quinoa

2 morötter

3 champinjoner

1 lök

1 vitlöksklyfta

2 msk psyllium

Dill

Kryddor: Salt, svart- och vitpeppar, gurkmeja, chiliflingor

 

Koka quinoa enligt instruktioner på paketet, låt svalna. Skala morötterna och riv i en matberedare tillsammans med champinjoner, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, quinoa, dill och mixa till en smet. Tillsätt psyllium. Forma till passliga bollar och stek i kokosolja på medelhög värme.

quinoabollar

Servera quinoabollarna t.ex. med en röda linser, spenat, broccoli, soltorkad tomat-blandning, avocado och en klick fraiche. quinoabollarlunch1

Kommentarer

  • Madeleine 02/05/2018 8:53am (19 månader sen)

    Det ser jättegott ut!!

    • Erika och Dominique 06/05/2018 7:59pm (19 månader sen)

      Åh vad bra! Tack :)

Skriv en kommentar