Rityta 82x

Raw äppelmos

Skrivet av Erika 27.09.2018 | 1 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

Äppelmos är ett tecken på höst för mig och att toppa morgongröten med en klick äppelmos är ju kanske något av det godaste som finns! Tidigare kokade jag ihop min äppelmos, men nu har jag blivit latare men även hälsosammare. Nu har jag istället mixat äpplena råa tillsammans med skal och kärnor vilket tillför mer näring till moset. Dock håller mosen inte lika länge, men du kan göra mindre mängder eller så kan du frysa in i portioner.

Färgen på mosen variarerar beroende på äpplet du gör mosen av. Mina äpplen kommer från min barndomsträdgård och är röda söta äpplen som hade hunnit bli på snäppet för mogna, därav den bruna färger. Men det är ju smaken som är den viktigaste, och dessutom är äppelmos lika fin oavsett dess färg!

appelmos

Raw äppelmos

Äppel

Ceylonkanel

Citron

 

Halvera och ta bort kvisten från äpplet. Mixa tillsammans med kanel och citron till en mjuk konsistens. Förvara i kylskåp.

appelmos 1

Kommentarer

 • Marianne Eriksson 27/09/2018 9:43pm (23 månader sen)

  Vad har du för stjärnor i ditt äppelmos?

  • Erika och Dominique 29/09/2018 12:56pm (23 månader sen)

   Hej Marianne! <br />
   Givetvis menade jag äppel kärnor och inte stjärnor. Ett fel ordval som skulle betyda ett mycket spännande äppelmos haha. Ursäkta för förvirringen och tack för din kommentar! :)<br />
   /Erika

Skriv en kommentar