Rödbetsbiffar med örtsmak
Hösten bjuder på härliga färger både utomhus och i köket. Köp gärna hem rotfrukter i säsong och släng ihop rotfruktsbiffar. Du kan även göra större satser och frysa ner så behöver du inte stå dagarna i ända i köket, om du inte vill förstås. Tidigare skrev vi ett inlägg om rödbetan. Blev du sugen på att tillföra lite mera rödbeta i din vardagsmat kanske? Släng ihop dessa rödbetsbiffar och få en färgklick på tallriken!
8 st medelstora biffar:
200g rödbeta(frysta klyftade eller kokade)
1,5 dl bönor(kidney/svartabönor eller kikärter)
2 medelstora svampar
1 ägg
2 msk näringsjäst
Rosmarin eller persilja (färska eller torkade)
1 vitlöksklyfta
Spiskummin, smoked paprikakrydda, salt, peppar
Sätt ugnen på 180 grader. Tina rödbetorna till rumstemperatur eller använda egna kokade och klyftade rödbetor. Hacka svamparna. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en grynig massa. Se till att krydda ordentligt! Forma till lika stora biffar salt extra ovanpå. Grädda i ugnen i 20 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar