Rityta 82x

Vegansk sill med smak av citrus och fänkål

Skrivet av Erika 22.12.2019 | 1 kommentar(er)

Julbordet i år ska få en gäst i form av vegansk sill med smak av citrus, fänkål och granatäpple. Denna kommer verkligen pigga upp med sin friska och söta smak!


This year's Christmas table will receive a guest in the form of vegan herring with a taste of citrus, fennel and pomegranate. This one will really stand out with its fresh and sweet taste!

vegan sill med smak av citrus 2ERIKA recept 6vegan sill med smak av citrusvegan sill med smak av citrus 1vegan sill med smak av citrus 3



Pepparkaksbollar

Skrivet av Erika 19.12.2019

I år så tycker jag att vi alla ska ha dessa pepparkaksbollar på vårat julbord! Enkla att göra, goda och de flesta kan äta dem. Vad tror du om dessa? Jag kan säga såhär, dem smakar som pepparkaksdeg!


This year I think we should all have these gingerbread balls on our Christmas table! Easy to do, tasty and most people can eat them. What do you think of these? I can say this, they taste like gingerbread dough!

pepparkaksbollarERIKA recept 5pepparkaksbollar 1


Syrlig brysselkålssallad

Skrivet av Erika 11.12.2019

Denna brysselkålssallad är en enkel och god sidorätt till exempelvis adventsmiddagar, julbordet, brunchen.. Med sin syrliga smak av citron passar den ihop med många andra rätter. Ett plus är att den går snabbt att laga!


This brussels sprouts salad is a simple and delicous side dish for example advent dinners, christmas table, brunch.. With its sour taste of lemon, it easy to combine with many other dishes. A plus is that it is quick to cook!

brysselkalssalladERIKA recept 2brysselkalssallad 1



Örtfalafel

Skrivet av Dominique 13.11.2019 | 1 kommentar(er)

Kategorier:

ortfalafel

Kopia av DOMINIQUE RECEPT 1


Inlagd gurka

Skrivet av Erika 29.10.2019

Kategorier:

Nu är tiden för inhemska grönsaker och att göra inläggningar är ett perfekt sätt att ta vara på höstens skörd! Här är ett recept på inlagd gurka med smak av lök och svarta senapsfrön.


Now it's season for local vegetables and to pickle vegetables is a good way to preserve your autumn harvest! Below you find a recipe on pickled cucumber with onion and black mustards seeds.

inlagdgurka1inlagd gurkainlagdgurka


Aroniasmoothie

Skrivet av Erika 17.10.2019 | 1 kommentar(er)

Är du sugen på en smoothie full av antioxidanter, vitamin B och C? Då är detta smoothie recept för dig! 


Are you craving a smoothie full of antioxidants, vitamin B and C? Then this smoothie recipe are for you!

aroniasmoothie 1aroniabar


Kanelbollar

Skrivet av Erika 04.10.2019

Kategorier:
Taggar:

Mmmhmm, undrar om jag kan äta två på en gång? Ah nej just de, jag ska ju skriva ett blogginlägg nu! Äh jag äter en till medan jag skriver.

Idag är det kanelbullens dag! Kanske du redan har varit ett sväng via ett konditori efter en bulle? Eller hunnit baka ett antal? Oavsett vad så kommer här ett recept på kanelbollar som är enkla att göra och farligt goda!

Psst. Här hittar du ett av våra gamla recept på kanelsnurror 


Mmmhm, wonder if I can eat two right away? Ah, I was about to write a blog post.. Well maybe I can eat one while I'm writing.

Today it is cinnamon bun day! Maybe you already been to a bakery? Or baked one your self? Well here you have a recipe on cinnamon balls that are easy to make and extremely tasty!

cinnamon balls 2kanelbollarcinnamon balls 1


Rödkålsrisotto med rostade ärter

Skrivet av Erika 22.01.2019

Kategorier:

Inhemsk rödkål hittar du just nu i de allra flesta mataffärer. Därför är detta en bra råvara att använda just nu. Har inspirationen gällande rödkålen börjat avta? Testa då att göra denna rödkålsrisotto!

rodkalsrisotto 1

Rödkålsrisotto

6 portioner

 

600 gram rödkål

1 lök

2 vitlöksklyftor

1 äppel

2 msk äppelcidervinäger

olivolja

salt

vitpeppar

svartpeppar

ingefära

3 dl risottoris

1 L vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

200 gram frysta ärter

1 vitlöksklyfta

 

 

Gör såhär:

1. Riv fint rödkål, äppel, vitlök och lök i en matberedare.

2. Fräs i stekpanna med olivolja och krydda med äppelcidervinäger, salt, svartpeppar. Tillsätt en skvätt vatten och koka bort vätskan. Sätt av värmen och låt stå.

3. Bred ut ärterna i en ugnsform. Hacka vitlök och blanda tillsammans med olivolja, salt och vitpeppar ner med ärterna. Rosta i ugn 200 grader i ca 20 minuter (medan du kokar risotton).

4. Koka upp 1 liter vatten och lös upp grönsaksbuljong.

5. Koka upp riset med lite vatten i en kastrull med tjock botten. Då vätskan har kokat bort, tillsätt buljong lite i taget vartefter vätskan kokar bort. Detta tar ungefär 20 minuter.

6. Då riset är al dente, krydda med salt, vitpeppar och ingefära efter tycke. Tillsätt rödkålsblandningen och värm upp.

7. Servera med de rostade ärterna och näringsjäst.

rodkalsrisottorodkalsrisotto 2