sevendaysxbernys

Renovering fas 3

Skrivet av Sofia Donner 07.02.2022 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
IMG 9821

Äntligen är vi igång! (Måste skrikas ut för att få rätt effekt här). I helgen tog vi itu med det som vi släpat fötterna med ett tag - att tömma övre våningen på gamla delen av huset. Den består av en liten toa, två sovrum och varje sovrum har två kalla vindsförråd på var sida. Ni vet såna där typiska för gamla hus. Well, i detta hus har vi inte låtsas om dom för dom har varit till bredden fyllda med Rasmus farmors saker. Och nu var det bara att ta tjuren vid hornen och börja reda upp allt. Rasmus föräldrar, bror och min mamma var här och hjälpte oss - och 3 traktorflak fyllda med saker att föra till soptippen senare var vi klara! Puhhh - vilket jädrans slitjobb! Men jag måste säga, allt flög inte upp på traktorflaket - vi hittade många skatter också. Och 6 Ikea kassar fulla åker till Emmaus loppis. Men nu är det gjort. Så skönt! Nu kommer vi till det roliga - att börja riva. Dessvärre inte riktigt än, för det är massor med lådor med saker där uppe som vi kommer behöva under byggtiden (Sigges gamla kläder bland annat som plockas fram vartefter Melker och Teddy växer) - så dom ska ner och förvaras någonstans under tiden.

Läs hela inlägget

Vårat bygge: En uppdatering!

Skrivet av Sofia Donner 10.09.2021

Kategorier:
IMG 4868

Heeej Fredag! (vinkar så mycket det bara går!) Idag ska vi iväg och provköra lite bilar! Ingenting som gör mig sådär jätte exalterad, men Rasmus är på hugget kan jag lova. Vi behöver en större bil nu när vi ska ha tre stor barnstolar bak i bilen, men jag är så opepp. Alla dessa bilar ser ju ut som skåpbilar..?  Dethär är alltså tjejen som grät när jag bytte in min sportiga Audia A3:a mot vår Mazda 6 som vi har nu. Men, livet har sina faser.. Och är det look-a-like-skåpbil som gäller nu ett tag, så är det ju bara så. Huvudsaken är ju att alla sitter bekvämt och säkert!

Läs hela inlägget

Vårt badrum är klart!

Skrivet av Sofia Donner 11.09.2020

Kategorier:
IMG 3529

Äntligen!

Äntligen, äntligen, ääääntliiigeeeen!!

Läs hela inlägget

Vi har ett nytt badrum!

Skrivet av Sofia Donner 24.08.2020

Kategorier:
IMG 3301

Det är nästan med tårar i ögonen som jag skriver detta inlägg. För igår var den SÅ efterlängtade VVS:aren hit och fixade igång vattnet till badrummet och skruvade upp duschen! Så igår kväll - med lyckotårar och höga glädjerop - kunde denna familj inviga duschen. Nu slipper vi stå i världens minsta duschkabin med en duschslang med typ noll tryck i (=tar en evighet att tvätta håret)! Nu kan Sigge plaska i sitt älskade badkar! Det är så otroligt skönt! Jag passade även på att "flytta in" lite genom att smälla upp lite inredning i fönstret.

Läs hela inlägget

Kristallkrona på toaletten, såklart!

Skrivet av Sofia Donner 17.06.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
IMG 1245

Efter att ha tagit lite paus på insidan av bygget för att fokusera på altanen (bilder kommer, vi är så otroligt nöjda!) så var det dags igen. Badrummet behöver verkligen börja bli klart nu känner jag. Vår lilla toa, som är som ett separat rum inne i stora badrummet (min önskan, att man skall kunna gå på toa ifred fast någon duschar) börjar ta sig riktigt bra. Vi ville skapa känslan av ett utedass och en gammal fabrik - typ. Och jag ville bryta av allt det hårda med något udda. Så - en kristallkrona fick det bli. Lite galet, men jag tycker det fungerar väldigt bra!IMG 1246IMG 1247

Läs hela inlägget

Bygget: Loftvåningen

Skrivet av Sofia Donner 06.05.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
IMG 0482

Nu var det en evighet sedan jag uppdaterade om läget på bygget. Tyvärr kom ju covid-19 utbrottet väldigt olägligt. Okej, det kom olägligt för hela världen. Men all vår badrumsinredning blev på svenska sidan, precis då gränserna stängdes. Vi har nu gett upp hoppet om att komma över dit inom en snar framtid, och gjorde en beställning från IKEA istället som borde komma om ett par veckor. Hoppas! Vi har dock specialbeställt handfatet, som är fast hos våra vänner i Uppsala - så det måste lösas än. Men skam den som ger sig!

Läs hela inlägget

Uppdrag trädgård

Skrivet av Sofia Donner 04.05.2020

Kategorier:
IMG 0468

Hej hopp tjolahejsan! Hoppas du haft en härlig långhelg. Visst ger bara en extra ledig dag så mycket mer energi? Här njuter vi för fulla muggar av våren, solen och utelekar.

Läs hela inlägget

Vecka 3.

Skrivet av Sofia Donner 30.03.2020

Screenshot 2020 03 30 at 8.20.17

Det här har ju blivit som någon sorts fängelse hantering, detta hemmaliv. Vecka 3 börjar nu. Vi känner oss alla både snoriga och rossliga så nu känns det ännu mer motiverat att hållas här. Vår lilla unge börjar klättra på väggarna dock, men jag gissar att han inte är det enda barnet som gör det just nu. Och är det bara jag som sakta förfaller? Nu har jag haft samma mjukisbyxor på mig i pinsamt många dagar.

Läs hela inlägget

1,2,3 - action!

Skrivet av Sofia Donner 13.01.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:
a

Glad måndag! Veckans första dag och super chans att kicka igång den med ett leende på läpparna och ett "hey ho lets go!". Det var i alla fall mitt mantra när klockan ringde.

Läs hela inlägget

Duschkakel & årets dejtingplan!

Skrivet av Sofia Donner 09.01.2020 | 1 kommentar(er)

FE48D3E7 8C33 48A1 9485 36BF9208DFC2

Nu har snart första arbetsveckan gått, och jag känner mig lite smått överkörd i hjärnan. Det var full fart rakt in i ett högt tempo på jobbet. Och jag måste erkänna: Jag älskar det. Jag verkligen älskar att vara tillbaka. Lika mycket som jag känner mig glad när jag kör till jobbet - lika glad känner jag när jag får köra hem efter jobbet till mina killar.

Läs hela inlägget