bloggheader6

En till Ankers tröja i härligt garn

Skrivet av Caroline Eriksson 07.08.2022

Ny månad, ny tröja! Fast egentligen blev jag färdig med denna redan förra månaden - och är på god väg att bli färdig med en till tröja (åt mig själv denna gång!). Men en sak i taget.

Jag var i behov av en mysstickning, och bestämde mig för att sticka en till Ankers tröja med mönster från Petite Knit. Den härligt senapsgula färgen passar perfekt till hösten, och bomulls- och merinoblandningen gör den lite svalare att ha på, samtidigt som den är härligt mjuk.
Uppskattades av barnet, som till och med lyckades matcha frassen.

Garn: Drops Merino Cotton
Mönster: Petite Knit
Stickor: Chiaogoo Twist Red Lace

Ankers Troja 24.7.22 4Ankers Troja 24.7.22 5


Allt nytt som hänt den senaste tiden

Skrivet av Caroline Eriksson 19.06.2022 | 1 kommentar(er)

Nåja, över en månad sen jag bloggade sist, så är väl dags att damma av bloggen igen. Sen sist så har jag fått mitt examensbetyg. Merkonom, svart på vitt. Toppenbetyg, och jag fick även stipendium som gjorde mig mycket överraskad, tacksam och glad. Jag hade tidigare i vår sagt upp mig från min tjänst inom vården, och även om det var läskigt, så hann jag inte vara arbetslös många dagar innan jag fick en heltidstjänst. Ett riktigt, för mig, drömjobb! Och här tidigare i veckan så fick vi kycklingar. Tre surhönor ruvade fram fem kycklingar, och tillsammans samsas de åt och är helt underbara hönsmammor.

Och när jag inte jobbar, umgås med min familj eller ser på gulliga kycklingar, så stickar jag efter tid och ork. Mitt senaste projekt blev en "Lille Dahlia". Mönster från Le knit (länken för dig till mönstret). Jag stickade den i Drops cotton merino. Superhärligt garn, och barnet blev glad över sin nya tröja / klänning.

Tåls ba att säga, om du vill sticka en Dahlia själv, att den blir väldigt stor. Jag stickade min i storlek 2 år, med mindre stickor än mönstret önskade, och ändå blev den så stor. Men hon har ju något att växa i, och fin är den ändå.


Och som vanligt. Vill du ha uppdatering från mig oftare, eller se supergulliga kycklingar, så ska du följa mig på instragram. Carloine heter jag där (och här är länken som tar dig vidare). Ha det så gott!

5.6.2022 75.6.2022 65.6.2022 85.6.2022 3


DIY Play Doh

Skrivet av Caroline Eriksson 17.05.2022

Kategorier:

Hur börjar man ens ett blogginlägg, när man inte kommit sig för att sitta ner och blogga på ett tag? Nå, så här!

Sen sist så har jag blivit en utexaminerad merkonom. Knappt 1,5 år tog det för mig att bli färdig. Med toppbetyg dessutom. Så här i efterhand så tycker jag själv att det var bra jobbat från mig, att vara vårdledig, hemma med barn och studera samtidigt på distans. Det har varit mycket lärorikt och kul, men nu är jag redo för nya möjligheter!

Har du frågor om hur det är att studera som vuxen på distans så är det bara att ställa frågor, så kan jag svara på det i ett skilt blogginlägg. Då får jag ju även en orsak att skriva om annat är stickning.

 

Men ja. Jag fortsätter finna glädjen i stickningen. Sen sist har jag fått färdig en till Novice Sweater Mohair Edition. Var dock så trött på den när den var klar, så den får vila ett tag innan jag tar mig an att fästa trådarna. Istället började jag med detsamma på med en mjuk och härlig tröja åt barnet. En Dahlia tröja.

 

Och på tal om barnet så var jag en riktig pysselmamma häromdagen. Redan för ett halvt år sen köpte vi modellera åt henne, men från första stund då vi öppnade burkarna så var leran stenhård och jobbig att leka i. Och dyrt. Men efter lite googlingar insåg jag att man kan göra egen play doh lera, och det är det jag har gjort. Mindre än 10 minuter tog det, och så här gör du själv: 

 

280685458 739827107198588 5182664991859466995 n

Du behöver:

4 dl vatten
2 msk matolja
Livsmedelsfärg i valfri färg
4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 msk citronsyra

Gör så här:

1. Koka upp vatten. Tillsätt oljan och livsmedelsfärgen. 
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Häll vattenblandningen över de torra ingredienserna. Rör om och knåda degen ordentligt.
4. Lek! 

Förvara din play doh lera i en burk med tätslutande lock. 


Stickat pannband med fläta

Skrivet av Caroline Eriksson 28.03.2022

Efter att jag stickat en tröja (länk till min senaste tröja) så behöver jag varva med något som går lite snabbare att sticka. För sticka, det behöver jag göra lite varje dag. Stickning är min terapi.⁣


Nå, hur som helst. Efter min senaste tröja så hann jag sticka ett par strumpor i vackra färger och ett pannband med fläta. Och det är det sistnämnda jag ska visa upp nu.

Har mycket och tjockt hår, så en mössa blir lätt överflödig på mitt huvud. Men ett vackert pannband med fläta, stickad i två trådar mohair, ska jag bra kunna ha nu i väntan på varmare vår. Mönster: Drops Design "Winter Smiles Headband"⁣
Garn: Alize Kid Royal Mohair⁣
Stickor: ChiaoGoo Twist Red Lace, 5 mm⁣

 

pannband caroline 1pannband caroline 2


Novice Sweater Mohair Edition

Skrivet av Caroline Eriksson 24.02.2022

Idag blev den klar, min första men inte sista, Novice Sweater Mohair Edition. 
Det var ett rent nöje att få sticka den här tröjan. Så mjuk, fluffig och fin.⁣⁣⁣

⁣⁣⁣
Och till alla: andas. Kramas. Håll kvar i det som betyder något: kärleken, värmen och gemenskapen. Varandra.⁣⁣⁣
⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Mönster: PetiteKnit Novice sweater mohair edition ⁣⁣⁣
Garn: Alize Kid Royal ⁣
Stickor: Chiaogoo Twist Red Lace⁣

 

Följ mig även på instagram, carloine heter jag där!

NoviceSweaterMohairEdition Caroline 1NoviceSweaterMohairEdition Caroline 2NoviceSweaterMohairEdition Caroline 3NoviceSweaterMohairEdition Caroline 4


Den finaste julklappen

Skrivet av Caroline Eriksson 01.02.2022

Haha, alltså vem skriver ens om sina julklappar. I februari?! Tydligen jag.

Jag som en gång tyckte att det var viktigt att vara snabb med allting, har tydligen hittat ett läge där det inte behöver vara så mycket och snabbt hela tiden. Det får ta tid, ibland till och med stå stilla. I alla fall när det kommer till bloggen. I mitt liv är det ganska full fart just nu, och denna vecka ska jag försöka satsa på och ta vara på återhämtning mellan varven. Och återhämta mig. Det gör jag genom att få handarbeta, och det är där min julklapp kommer in.

 

Det finns mycket som är bra med kärleken i mitt liv. Ett av det är att han lyssnar och lägger märke till. 

Jag hade sagt åt honom att det här med julklappar är kanske inte så nödvändigt, för oss. Barnet skulle självklart ha, för julen är ju till för barnen. Men OM han ville ge mig något, så fick han sy ett fodral åt mina rundstickor. Jag visade honom en diy-beskrivning på datorn, och visade samtidigt min drömetui (det sa jag inte högt), och den stil och färg på fodralet jag önskar. 

 

muud stockholm chiaogoo redlace 1

 

Sen blev det jul, och förutom ett besök till att få fixa fransförlängning (looooove it!) så fick jag även ett litet hårt paket och ett mjukt. I det hårda paketet fanns en vacker liten sax, enkom för mitt handarbete. Och i det mjuka paketet fanns den vackraste etui jag någonsin sett. Min drömetui. 

 

muud stockholm chiaogoo redlace 2

 

Den är från Muud, ett danskt märke som skapar exclusiva och vackra läderaccesoarer, som väskor och andra tillbehör till ditt handarbete och stickning. Modellen på min etui heter Stockholm, och är rymlig med flera olika fack och fickor, samtidigt som den tar lite plats.

Nu behöver jag inte längre springa av och an eller avbryta mitt flow, för jag har allt jag behöver bredvid mig. Dessutom är den så fin att se på, att man blir glad bara av det.

 

muud stockholm chiaogoo redlace 3

 

Och i och med att jag fick en helt ny vacker etui, så kände jag att jag kunde ta och köpa nya stickor till mig själv. Hade också fått ett fint stipendium, och kände att jag ville lägga lite pengar enbart på mig själv. Så jag beställde en set med utbytbara rundstickor från Chiaogoo. Modellen här heter Chiaogooo Twist Red Lace, och de är helt otroliga att sticka med. Sån kvalité! Det är nästan som att tröjorna stickar sig av sig själv, och Chiaogoos röda kabel spelar i en hel annan liga. 

Den är "memory free", vilket betyder att den snurrar sig aldrig eller är styv. Istället är den så mjuk och fin, och jag som stickar allt som går med magic loop tekniken njuter verkligen av att få sticka med dessa stickor.

Ska du investera i ett set med utbytbara rundstickor, är det här verkligen det enda settet jag rekommenderar åt dig.

 

Så ja. Det var mina julklappar. Jag är så tacksam.

 


Finaste barnrummet och kontoret!

Skrivet av Caroline Eriksson 24.01.2022

Efter 4 år, ganska exakt, i detta hus så har vi boat in oss och var redo för mer färg. Så senast när Fredrik var ledig längre än en dag, så ställde vi till med en liten renovation. I dagarna två (för så länge var han ledig, haha) tapetserade Fredrik om och gjort det så fint i vårt hus.

Nova fick ett helt nytt större rum, i och med att vi switchade rum med kontoret och barnrummet. När hon fick se sitt rum sa hon "Åh, wow!" medan hon förde handen över de otroligt snygga tapeterna.
Och jag fick ett nytt kontor, och redan nu känner jag inspirationen flöda.

 

Tapeterna köpte vi från Vasa Färg, och de är Sandberg Wallpaper "Ava", och Boråstapeter "Linen Rose Blush" och "Linen Forest Green". Så tacksam för den expertishjälp man får från Ida vid Vasa Färg. Hon hjälpte oss att göra verklighet av våra visioner. Nu, och då vi byggde hus för fyra år sen.

 

272087127 10159362154568880 1304313508417827468 n

 

I barnrummet har vi Sandberg Wallpaper "Ava" och Boråstapeter "Linen Rose Blush". Tillsammans gör de rummet till husets vackraste och lekvänligaste rum. Den största förändringen är att leksakerna faktiskt hålls kvar i rummet vid lek. Och det bästa betyget är helt klart att hon börjat sova själv i eget rum. 

 

272061690 10159362155218880 6586371658022231482 n272015205 10159362155303880 997127592700710984 n272027154 10159362155353880 8225415948973958107 n272121594 10159362155368880 2348538151160249042 n

 

Och jag fick mig ett kontor med ny utsikt. I kontoret har vi Boråstapeter "Linen Forest Green", och jag tycker verkligen om den här tapeten. Den är så skön, och färgen är underbar. Här är det riktigt ombonat och mysigt, och jag har sån inspiration att få jobba här.

 

272115284 10159362155458880 8074104554058535733 n272048856 10159362155408880 1226491627559663585 n


Strömsöbarntröjan, igen

Skrivet av Caroline Eriksson 11.01.2022

Första stickprojektet för i år: en teal grön Strömsöbarntröja till Nova. Hon är så glad över sin "vihreä" tröja.⁣ Så roligt att kunna skapa kläder åt sig själv och sin familj. Att se hur glad barnet blir att få ta på sig något som jag har skapat själv, med egna händer!

Stromsobarntrojan Caroline Villapaita 1 Stromsobarntrojan Caroline Villapaita 2Stromsobarntrojan Caroline Villapaita 3


Själv så hann jag knappt blocka färdigt denna tröja, innan jag påbörjade nästa projekt. Jag stickar något som kommer bli en härlig svart (min happycolour) klänning i mohair till mig själv. Varje maska är en fröjd att sticka, då jag är så glad över både garn, stickor och känslan av allt i en kombination. Det betyder dock att det nog kommer ta lite längre än en vecka att sticka en klänning åt mig själv, i så fint garn, men det gör ingenting. Allt måste inte ske på en och samma gång (en lärdom jag kanske kunde ta till mig ibland).

Garn: Gjestal Garn.⁣
Stickor: Chiaogoo Twist Red Lace 2,75 mm och 3,5 mm. ⁣
Mönster: Lee Esselström, Yle Strömsö


Stickade vantar - Astrid Lindgren / Pippi Långstrump

Skrivet av Caroline Eriksson 03.01.2022 | 1 kommentar(er)

Jag är uppvuxen med Astrid Lindgren, och av alla hennes karaktärer så var (och är) Pippi Långstrump min favorit och idol.⁣

För mig är hon mod, rättvisa och humor. Pippi är inre trygghet och livsglädje. Och hennes "Det har jag aldrig provat tidigare, så det klarar jag helt säkert" är ett motto jag påminner mig själv om än som vuxen.⁣

Och Astrid Lindgren. Tack för att du fyllde min barndom med så många inspirerande karaktärer, och att jag idag får introducera mitt barn till din värld.⁣

Mitt senaste stickprojekt som blev klart är just ett par Astrid Lindgren / Pippi vantar. ⁣
Detta mönster från Knitting Lotta går till exempel att hitta i hennes bok "Sticka vantar med Knitting Lotta".⁣
Garn har jag använt Drops Flora och Drops Nord. Stickor KnitPro Zing 2mm.⁣

Caroline KnittingLotta Astrid Lindgren Mittens 1Caroline KnittingLotta Astrid Lindgren Mittens 2Caroline KnittingLotta Astrid Lindgren Mittens 3

242442 10150247080463162 7074262 o

Och som sista bild, jag som Pippi och min älskade syster. 


Vackra stickade strumpor

Skrivet av Caroline Eriksson 08.12.2021 | 2 kommentar(er)

Jag tror inte någon var riktigt beredd på att det skulle bli sån kall och ordentlig vinter som det faktiskt blev på gång, och på samma sätt som man verkar lyckas förtränga alla vintrar varje år, så glömmer man lika fort hur snabbt små barn växer. Det blev alltså dags för mig att sticka nya större stumpor att värma barnets fötter med. 

Det är skönt med kortare projekt nu som då. Jag skulle kunna sticka strumpor i sömnen, och tycker det är så roligt. Speciellt då jag stickar två samtidigt på en rundsticka med magic loop tekniken (länk), så blir färdiga samtidigt också. Så behändigt!

 

Jag har haft lite fullt upp med annat de senaste dagarna, men stickat en liten stund varje kväll för att koppla av, och igår fick jag sticka sista maskan och blocka det senaste jag stickat. Strumporna till mitt barn blev så vackra. Så varma att de klarar av denna extrema kyla, och så mjuka att det känns som att man går på moln.

 

Stickat i Drops Merino Extra Fine 50 g, på rundsticka 3,00 mm.

 

stickade strumpor caroline 2stickade strumpor caroline 3