bloggheader6

10 tips att minska julstressen

Skrivet av Caroline Eriksson 21.12.2015 | 2 Kommentarer

Kategorier:

I flera dagar har jag sagt nu att "I morgon hoppas jag att det är vackert väder, så far jag ut och fotograferar". Och idag var det vackert och jag hade nytt underställ att testa. Den är inte bara rosa och snygg utan höll värmen bra, så jag kunde bra vara ute över en timme och bara njuta idag. Tog vara på det underbara solskenet, balanserade stenar och andades ut över att svanarna äntligen fattat vinken om att det inte går att simma längre i slutet av december.

 

Jag känner mig så harmonisk nu efter denna dag. Mr Fantomen är hemma igen efter att ha sovit hos svärföräldrarna i tre nätter och det jag stressat mest för: julskinkan, är handlad. Men det är säkert många som känner stress nu inför julen för att få till den "perfekta julen", och jag tänker dela med mig av några tips för att minska stressen. Skriv gärna era egna tips i kommentarsfältet.

 

10 tips för att minska julstressen

1. Andas! När man andas lugna och djupa andetag så lurar man hjärnan att man är lugn.

2. Var inte för hård på dig själv. Sätt inte för höga krav utan var istället snäll mot dig själv och våga fråga efter hjälp.

3. Gör upp en plan tidigt hur man ska göra med julklappar. Pris, antal julklappar m.m..

4. Bjuder du hem folk över julen, stå för skinkan och potatisen själv och be gästerna att ta med något också.

5. Gör inte något för någon annans skull, om det inte känns bra! Det är helt okej att tacka nej om man faktiskt inte hinner med att träffa hela släkten eller köra runt en hel kväll på julmiddagar.

6. Ät och sov tillräckligt. Ligg inte vaken om nätterna och tänk på allt som du inte hunnit med eller känner att du borde göra. Är det dock något du kan fixa med detsamma, gör det och sov sedan gott!

7. En fin gåva behöver inte bara vara materiella saker. Det som kunde göra någon annans dag och är minnesvärd är att skriva ett brev eller säga till en person hur mycket man tycker om dem och vad som är fint med dem som person. Kärleksbomba helt enkelt!

8. Man behöver inte städa mer noga bara för att det är jul. Satsa istället på att göra en storstädning efter julen. Visst, det är härligt och mysigt med julpynt, men efter att man kastat ut granen och fått tillbaka vardagen känns det minst lika skönt.

9. Var närvarande och skruva ner förväntningarna. Oftast inför större helger som midsommar, jul, nyår och vad man nu kan fira så förväntar sig människor att det ska bli en magisk tid där allt och lite till kan hända. Var istället närvarande och njut i stunden. När vi är närvarande mår vi bäst och njuter av det som händer omkring oss.

10. Sista punkten känns ju lite jobbig att skriva tre dagar före jul, men nätshoppa hellre än att springa i butiken! Där kan man hittade mycket billigare alternativ och får i lugn och ro kolla igenom utbudet av julklappar. Är på du väg in till stan dock på sista minuten shopping: ha nåt så när på klart vad du ska köpa så slipper du yra runt bland hyllorna i panik.

 

(11. Balansera stenar, som jag gjorde idag)

 

IMG 8337

Kommentarer

 • Sanna 21/12/2015 7:32pm (7 år sen)

  Bra tips :)

 • Jenna 21/12/2015 7:50pm (7 år sen)

  Håller med om att man ska hålla sig borta från alla sorts affärer dagarna före jul om man vill slippa julstress - tyvärr får många panik när de i sista minuten försöker hitta nån julklapp eller handla all julmat på en och samma gång. Eftersom jag jobbar i butik tycker jag dessutom att det är lite underhållande att folk blir uppriktigt förvånade över att så mycket produkter är slut sista dagarna före jul...som att de tror att butikerna beställer in hur mycket varor som helst.
  ;)
  Fast sen tycker jag också det är otroligt roligt att jobba i julhandeln. Det är full rulle och de flesta är glada och trevliga och håller humöret uppe trots att det kan bli långa köer eller att man måste vänta på att få hjälp. Fast jag tror också det är gladare miner i kön hos oss inne på KICKS än på ställen som Citymarket... =)

  • Caroline Eriksson 21/12/2015 8:34pm (7 år sen)

   HAHA oh noooo! Jag och sambon ska faktiskt in till stan i morgon för att shoppa resten av julmaten i sista minut.. men kanske vi hittar någon potatis och sillbit så vi överlever ;)
   Men tror också folk är gladare på kicks än vid cittari.

Skriv en kommentar