bloggheader6

12 tankar och då vårt liv förändrades för alltid

Skrivet av Caroline Eriksson 20.01.2019 | 0 Kommentarer

För exakt ett år sen förändrades mitt och Fredriks liv för alltid. En stor dag, som sist och slutligen var väldigt spontan. Dagen då vi flyttade till vårt alldeles egna hus vi byggt. Att ha byggt varje dag i sju månader och äntligen få flytta in; det kändes som en dröm.

 

Det har *spoiler alert* varit ett av de bästa åren någonsin, och jag är varje dag tacksam och njuter av vårt hem. Visste inte riktigt hur jag skulle fira denna speciella dag, men har skrivit ner 12 tankar om hur det har varit att bo i detta hus i tolv månader, och lite annat. Bilderna du får se är splitternya, för jag har trampat runt i snön idag och fotograferat det dyraste vi har; huset.

 

 

12 TANKAR OM ATT HA BOTT I EGET HUS I 1 ÅR

 

DU BEHÖVER INTE SÅ MYCKET SOM DU TROR. När vi flyttade så sålde vi, skänkte och slängde bort massor. Att få flytta in i huset var som att få en nystart för oss, och en stor belöning för allt vad vi arbetat varje dag av de sju månaderna det tog för oss. Därför valde vi att lämna mycket av det gamla bakom oss, och verkligen få till en stil som vi gillar.

Visade sig att vi inte behöver mycket för att vara lyckliga, och hur mycket det gör för en när man väljer att omge sig med det man verkligen tycker om. Även om det kanske innebär att du inte har så mycket prylar.

 

2. VÅGA FÖLJ DINA DRÖMMAR. Jag och Fredrik hade aldrig tidigare byggt något mer avancerat än ett bord, och vi visste inte vad vi gav oss in på. Men vi drömde om att få leva tillsammans i ett alldeles eget dröm, och våra drömmar tog oss hit där vi är idag. Bry dig inte om vad andra tycker eller tänker, och kom ihåg att ha fokus på målet du vill nå till. Speciellt när det känns som om du möter på motgångar. Universum vill dig väl, och våga följa dina drömmar.

 

20.01.2019 1

Så mysigt med snön och lamporna.
Men *psst*, säg det inte högt, tycker fortfarande bäst om sommaren.

 

3. ATT BO I EGET HUS ÄR FRIHET. Tänk dig att inte ha grannar som bor vägg i vägg, eller någon annan att ta hänsyn till. Du kan, om du så vill, springa runt naken bakom huset och ingen skulle ta illa upp. Att bo i eget hus är frihet.

 

4. FYRA GÅNGER HAR VÅR RENINGSVERK KRÅNGLAT. Första gången var det svinkallt. Över tjugo minusgrader (om jag minns rätt, har typ förträngt det mesta av denna händelse) och halv tolv på natten. Det var mörkt. Eländigt. Och vi hade aldrig tidigare varit med om att reningsverket hade börjat alarmera, så bara det var lite panikartat.

Den första gången ville den ba berätta att den fått mer action än någonsin tidigare. Vilket inte var underligt, eftersom vi just flyttat in, haft flera disk- och tvättmaskiner.

En annan gång har den velat ha mer kemikalier.

En annan gång var den lite (och inte så lite heller) stockad av mitt hår.

Vår Weho Puts 5 har varit och är riktigt bra och trogen. Jag får väl ta och raka av mig allt hår.

 

20.01.2019 3

Hönshuset jag byggde själv.

 

5. DU ÄNDRAR DIN LIVSSTIL. Sen vi flyttade till huset så har jag börjat leva på lite annat sätt än tidigare. Alla kaffekoppar från förr har blivit till endast en kopp morgonkaffe. Vi har omedvetet och medvetet reducerat våra sopor, och kommit in i nya rutiner vi inte hade när vi bodde i lägenhet.

 

6. GÖR DET DITT HJÄRTA VILL. Och i somras ville mitt hjärta ha höns. Jag har inte ångrat mig en sekund. Det är kanske inte det snyggaste hönshuset, men det är byggt med blod, svett, tårar och en himla massa kärlek. Mina höns har det bra och jag har fått så mycket glädje att vara hönsägare.

 

20.01.2019 4

Jag älskar att få komma hem.

 

7. ATT SPARA PENGAR. Att bygga hus är inte billigt. Att säga annat är att ha vunnit på Lotto eller ba ljuga. Även om jag aldrig tidigare varit någon som ätit lunch ute flera gånger i veckan, eller shoppat nya kläder inför varje säsong, så har jag ändå lyckats hitta sätt att spara in pengar på mer – utan att behöva känna mig fattig eller få försämrad livskvalité. Jag har råd att betala av bygglånet och fortfarande leva en hel månad i väntan på nästa lön. Jag har ba valt att prioritera mina pengar lite annorlunda.

 

8. HUSET ÄR HIMLEN PÅ JORDEN. Speciellt efter en stressig dag. Jag trivs så bra här i huset att med detsamma jag kommer hem så kopplar jag av totalt. Det här är himlen på jorden, och det är så härligt att få vara hemma.

 

20.01.2019 6

Vi bor naturnära och vackert.

 

9. ATT HA HUS ÄR MYCKET ARBETE. Men det är roligt arbete. På sommaren ska gräset klippas och på vintern ska snön skottas. Vädergudarna bryr sig inte om du redan spenderat timmar med att skotta, du kan lika gärna hamna att göra det flera dagar i sträck. Det som jag hade en föraning om när det kom till att bygga hus är att det nog är mycket arbete att ha eget hus, men att det sist och slutligen inte gör något. 

Aldrig tidigare har jag tyckt det varit så roligt att skotta snö som de här två sista vintrarna.

 

10. ATT FÅ BO "MITT I NATUREN" ÄR BÄST. Förutom minken vi fångade efter ett par dagar i huset, och vargen som varit nära vårt hus, så är det så mäktigt att få bo så mitt i naturen. Att ha rådjur som går nära ens hus, få se vilda och glada fåglar och vakna upp till deras fågelsång en vacker sommarmorgon. Jag kanske inte spenderar så mycket tid i naturen, men jag är en naturälskare ändå.

Jag har naturen utanför våra enorma fönster.

 

20.01.2019 5

Världens vackraste hus. Vårt hem.

 

11. KATTER VET BÄST. Jag trodde att våra katter skulle behöva massor av tid att anpassa sig till det nya huset och platsen, men de var hemma från första början. Det krävdes en flytt för att alla katter skulle verkligen tycka om varandra, utan att fräsa åt varandra, och det är så härligt att få se dem har roligt utomhus och kunna känna sig trygga inomhus.

 

12. DET HÄRLIGASTE ÅRET PÅ LÄNGE. Tolv underbara månader i detta hus. Jag är hemma. Tillsammans med kärleken i mitt liv.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar