Bloggheader Caroline3

219 150 minuter.

Skrivet av Caroline Eriksson 12.06.2017 | 0 Kommentarer

I typ 22 veckor, ganska så exakt 140 dagar och 219 150 minuter har jag levt på ett annat sätt än jag varit van med. Lärt mig nya vanor, och tror de är lätta att leva med från och med nu.

 

Inte för att jag räknat eller så, det gjorde en automatisk tidkonvertare på internet åt mig.

Men så länge har jag nu varit utan cigaretter. Och vet ni vad?

Det gick lika bra som jag trodde det skulle gå. Utan att behöva tänka extra mycket på det eller vara extra hård mot mig själv. Ba en sak och en dag i taget.

 

Så vad har hänt med min kropp under denna tid? Det här säger google till mig:

Jag borde ha blivit mindre trött och livet har blivit förlänt med fem minuter för varje cigarett jag avstått. Jag sover bra vissa nätter och andra nätter får jag betalt för att vara vaken, så sömnen är inget jag tänkt på.

Livet och den tid man får är nog inget man kan ha kontroll över sist och slutligen. Så istället för att tänka på att spara tid, tar jag vara på den och de man håller nära och kära.

Kolmonoxidhalten borde vara rätt så normal, och blodcirkulationen samt lungkapaciteten har återhämtat sig så man ska orka promenera. Jag har i alla fall inte haft några problem att orka bygga ett hus.

Bättre hy, större chans att bli gravid, mat och dryck ska smaka bättre. Bättre immunförsvar och sånt.

Efter fyra månader (som jag passerade för en månad sen) och framåt så ska flimmerhåren i lungorna återhämtat sig och städar upp lungorna bättre. Mindre risk att drabbas av blodpropp, och skador som kan ha uppstått i blodkärlen medan man rökte repareras för fulla muggar.

 

Så här är jag. Fortfarande är jag samma vanliga Caroline. Varken bättre eller sämre, för en last gör inte hela människan.

Största skillnaden är ba att jag inte doftar tobaksrök. Istället doftar jag grillrök och svett efter varma arbetsdagar. Mänskligt.

 

 

Hoppas ni får en bra start på veckan. Ta hand om er, och krama om era nära och kära extra hårt.

 

13239177 10153957105943880 2306254787525563982 n

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar