bloggheader6

3 frågor om min graviditet

Skrivet av Caroline Eriksson 02.05.2019 | 9 Kommentarer

Först och främst; tack för alla lyckönskningar om graviditeten. Att äntligen våga logga in på bloggen för att meddela omvärlden om att jag just nu skapar liv, var riktigt läskigt. Inte för att det skulle ha varit möjligt att hålla hemligt för evigt, och inte heller för att jag hade velat hålla det hemlig heller för evigt, men för att man just då i den stunden la alla kort på bordet och blev väldigt sårbar.

 
En hel trimester har varit och farit utan att jag skrivit något om det på bloggen, och här är vi nu. Nya tider, där jag vågar skriva om det stora som händer i våra liv just nu. Tänkte svara på tre vanliga frågor, samtidigt som jag visar dig det gulligaste vi har.

Är det något du undrar över så ska du inte vara rädd för att fråga. 

 


Har jag några cravings?

När jag var ogravid så kunde jag fantisera om vilka framtida cravings jag skulle kunna ha som gravid. Skulle jag plötsligt få sug efter något jag aldrig tyckt om, eller skulle det jag redan tyckte om förstärkas?

Ingen speciell craving som utmärker sig. Mera att jag har mindre tycke om sånt jag gillat förr, som choklad, chips och kött. Surmjölk däremot, det är gott och lindrar illamående för en halvtimme, så kanske är det lite av en craving.

 

När är bebis beräknad?

Ett par få människor vet exakta datum, men eftersom det där datumet inte är något som är ristat i sten (såvida inte bebis är en typ som tycker det är viktigt att hålla tider) så tycker jag inte det är så viktigt att skriva det på bloggen. Kan säga som så att i början av november så borde vi vara en person till i familjen. Det kan komma snabbare, det kan komma senare, men förhoppningsvis är ”dagen d” när barnet är redo för världen.


Hur mår jag?

Nu har inte så många frågat rakt ut hur jag mår, utan bara grattat och önskat jag fått må bra. Men hur jag egentligen mått?

 
Redan från start var jag mycket illamående. Inte bara en liten stund på morgonen, utan från morgon till kväll, från natt till morgon. Jag försökte hitta sätt att komma över illamåendet, men insåg ganska snabbt att det inte fanns så mycket att göra. ”Jag spydde ju åtminstone inte”.

De där två första veckorna.


Nu har jag spytt så gott som varje dag, och mår fortfarande illa dygnet runt. Det har pågått så länge att jag har slutat hålla räkningen. Det var fortfarande minusgrader och snöoväder i alla fall när det började. 

Har ju ingen annan graviditet att jämföra med, och kan lyckligtvis behålla någon mat och vätska, så jag är inte orolig på det viset. Tar en dag (ibland timmar och minuter när det är som värst) åt gången, och är tacksam för att bebis i magen växer som hen ska och är en livlig unge som mår bra.

 

Och jo. Har börjat känna av foglossning, redan. Speciellt efter ett arbetsskift där jag rört mig mer. Jag försöker ta det lugnare.

 

bebis 24.04.2019 bloggen

Världens gulligaste mirakel som på bilden ligger med benen i kors.

 

Här är bild från vårt första ultraljud. Att gå på ultraljud är säkert något man kunde bli beroende av, eftersom det var sån häftig känsla att få se bebis sparka omkring i magen. Den där lättnaden över att höra att allt ser ut som det ska, och att det är en livlig bebis i magen som trivs.

 

Och det är det viktigaste.

 

Kommentarer

 • Sandra Neuman 02/05/2019 11:49am (4 år sen)

  Nejmen int foglossning å på he! :/ Ja testa akupunktur andra graviditeten å he lindra märkbart, just in case e blir riktigt besvärligt.

  • Caroline Eriksson 02/05/2019 11:51am (4 år sen)

   Ja tippar he e foglossning, fö he känns som na ja alder ha känt förr. På morgonen kan e va ganska överkomligt, från att på kvällen vara sängliggande med smärtor och bäckenbotten som känns som e sku va låst. Akupunktur har fungerat fint på mig tidigare, så far gärna på e igen om he sku kuna hjälp mot foglossning (å kanske illamående å!) :D

 • Lena 02/05/2019 12:51pm (4 år sen)

  Bästa fotona ja nånsin "fått" e på mina två små! Oj vilken rejso ni har framför er. Hoppas du får böri må betär snart iaf ???? hede att njut åv graviditetn såg int ja nating åv varken me första elä ana men ja hoppas tu får ha bättre stunder ???????? lycka till!

  • Caroline Eriksson 02/05/2019 1:04pm (4 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket för din kommentar. Ja, ha rama in UL-bilden å har e tilåme som bakgrund på telefon å datorn. Så stolt över bilden :'D
   Huuadå ti läsa du å mådd rokot båda gångerna. Ja hoppas he kommer bättre stunder, men tänker å att he vara ju int för evigt (även om he kan kännas så ibland).
   Tack igen :)

 • Pernilla 02/05/2019 2:16pm (4 år sen)

  Jag tråodd inte att e va najnting där föri vi var på första ultra. E syndest int å kändest int, så tå findest int e ;). Men tå vi såg skrottin först gangon va e såå coolt. En pyttefnuttig litin sak som sir ut som en baby - mäktigt! Vi ji yvi halva nög så ti augusti september najngang...
  Jag förösker kom underfun me allt som heendär me kroppin no. All vanlig kläder böri va för tigth, stramar jer å tär. Humöre svänger värr än vindin, tröitt å hungru omvartannat. Men annars mår jag bra. Hoppas tög å får böri må bra snart.

  • Caroline Eriksson 02/05/2019 2:53pm (4 år sen)

   Augusti / September e en perfekt tid att födas på / mvh septemberbarn. Ja, det första ultraljudet var nog så otroligt häftigt. Tack vare det fina ultraljudet så gjorde det även illamåendet lite mer uthärdigt, eftersom jag vet att det är på grund av något mäktigt och fint som jag mår som jag mår.
   Hoppas du får en fin sommar och får njuta <3

 • Linn 02/05/2019 2:35pm (4 år sen)

  Stort grattis till det lilla livet! <3
  Gillar din inställning till att "avslöja" bf datumet. Sen när undret är född vill folk veta de exakta grammen och centimetrarna. Och vilken min man får tillbaka när man någon gång istället svarat att barnet hade perfekta mått :)
  Hoppas illamåendet släpper så du får en skön sommar/höst!

  • Caroline Eriksson 02/05/2019 2:52pm (4 år sen)

   Åh, tack så mycket för din kommentar. <3
   Det bästa svaret är väl just precis att svara "perfekta mått". Tror jag nappar det svaret från er, eftersom jag knappast kommer skriva vikt, längd eller tid här på bloggen sen när den dagen är kommen. :D <3
   Tack själv. Hoppas det blir en fin sommar och höst. :)

 • Nette 02/05/2019 7:16pm (4 år sen)

  Grattis till den lilla! ???? Besöker din blogg lite nu som då. Vi byggde hus samtidigt som er och nu väntar vi vårt första barn! Också beräknat i början på november. Vilket sammanträffande.. haha allsist ses vi i november ????????

  • Caroline Eriksson 02/05/2019 7:37pm (4 år sen)

   Verkligen ett sammanträffade! Och grattis till er med! Mitt i allt ses vi på BB i november, spännande! :D <3

 • Jessica 02/05/2019 7:30pm (4 år sen)

  Grattis!
  Då jag väntade vårt andra barn (som nu är 5år) så hade jag cravings på rågbröd! ????
  Men nu så kan jag inte använda rågmjöl längre, börjar nysa något förskräckligt! Så akta dig att överdosera tex choklad då.... ????

  • Caroline Eriksson 02/05/2019 7:36pm (4 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket. <3 :D
   Hehehe, rågbröd av alla cravings. Får se nu om jag lyckas få lejdon av surmjölk eller annat som jag kan få sug efter i framtiden. :D

 • Edit 04/05/2019 10:55pm (4 år sen)

  Hej och grattis från en annan gravid! Jag tyckte också det var nervöst men samtidigt en lättnad att "gå ut med det" på sociala medier osv. Eftersom jag var så nojig valde vi att vänta till ultraljudet i v.20 och väntan på det var lång... Första ultraljudet var verkligen en häftig upplevelse, jag blev typ förvånad över att det faktiskt var en baby där och int bara nånting jag hade fantiserat ihop, haha. Jag sku gärna gå på UL en gång i veckan... Hoppas du får må bättre framöver!

  • Caroline Eriksson 07/05/2019 7:31pm (4 år sen)

   Åh, tufft att vänta till 20 veckor. Det känns ju som evigheter, även om tiden går snabbt. Minns när vi fick tid för första UL och ja ba åt Fredrik: "Men det är ju såååå länge tills!", och i ett ögonblick var vi där .<3 Hoppas du får må gott. <3

 • E 04/05/2019 11:00pm (4 år sen)

  Grattis till er!!

  Är själv en månad efter dig(beräknad till början av december så får en fantastisk julklapp i år!) så ska bli kul att se lite vad jag har att ”förvänta” mig. ????

  Hoppas du mår bättre snart i alla fall! ☺️

  • Caroline Eriksson 07/05/2019 7:30pm (4 år sen)

   Stort grattis till dig, och vilken julklapp ni får. <3 Hoppas du får må bra. :)

 • Bohemian Maggie 07/05/2019 7:25pm (4 år sen)

  Wow stort grattis! :D Hoppas du får må bättre resten av graviditeten!

  • Caroline Eriksson 07/05/2019 7:29pm (4 år sen)

   Tack så hjärtligt mycket! <3 :D

Skriv en kommentar