bloggheader copy

3 loppisfynd och 1 semesterbubbla.

Skrivet av Caroline Eriksson 10.02.2019 | 1 Kommentarer

Befinner mig som bäst i en semesterbubbla, och vill föreviga på något sätt att det här är den bästa semestern någonsin. Önskar liksom att den kunde vara för evigt, att varje dag vore så här. Men då vore det ju ingen semester.

Hur som helst njuter jag för fulla muggar. 

 

Häromdagen var jag och Fredrik via loppis för att se om vi kunde finna några snygga ramar. Istället fyndade jag annat, och det här är 3 saker som fick följa med hem.

 

10.2.2019 1

Luna beundrar sin egen spegelbild.

 

En spegel för 1 euro. Var nyfiken på att se hur hönsen skulle reagera på att se sig själva och tyckte priset var överkomligt. Skulle de totalvägra sin egen spegelbild så handlade det sist och slutligen bara om en lite peng. 

Så hur reagerade hönsen? Brudarna var rätt så coola, som de flesta brudar ändå är, medan tuppen kände att han fick konkurrens och blev rädd. Tuppen satt på sittpinnen i protest tills jag lyft ut spegeln.

 

10.2.2019 2

10.2.2019 3

En mysig filt.

 

Loppiset vi besökte har en hel avdelning för nya saker, och där fyndade jag denna mysiga filt. Jag älskar filtar och tycker man kan inte få för mycket av dem. Nu på vintern är de härliga att ha både som inredning och nytta för att värma kalla fötter, och på sommaren är det filtarna man tar fram när solen gått ner och myggorna tittar fram.

Katten Mohicana uppskattar även filten.

 

10.2.2019 4

En ruvande höna.

 

Fyndade även något av en onödighet att pryda bokhyllan i mitt kontor med: en ruvande glashöna. Men var det inte porslinsprylar som skulle bli modehitten nummer ett? Hur som helst tyckte jag den var rätt så fin, även om jag inte har någon större användning av den.

Men den är rätt så passande, eftersom jag har en livs levande sur höna i hönshuset som vill ruva fram kycklingar, och önskar att hon såg nästan lika snygg ut som glashönan.

 

Min höna har rivit av sig sina fjädrar på magen för att lättare kunna värma ägg som hon inte har. Hon glömmer nästan bort att äta och dricka om jag inte gång på gång går och lyfter henne bort från redet. Det kommer att bli en lång väntan på våren om hon inte kommer ifrån sitt beteende snart.

 

Och det var det jag hade på hjärtat. Nu ska jag försvinna in i min semesterbubbla igen.

Ta hand om dig.

 

Kommentarer

  • Christina 10/02/2019 9:19pm (18 månader sen)

    Är det en glashöna som det går att ha saker i? Isåfall kan du ju ha påskgodis i den senare. Jag har ett glasägg som jag alltid fyller med färgglatt godis till våren.

    • Caroline Eriksson 10/02/2019 9:49pm (18 månader sen)

      Ja, det går att lyfta hönan från sitt rede, så kanske jag tar och fyller den med godis :) Tack för tipset och kommentaren.

Skriv en kommentar