bloggheader6

4 saker du INTE ska göra denna jul.

Skrivet av Caroline Eriksson 12.11.2018 | 1 Kommentarer

Det blir jul vare sig man vill det eller ej, och redan nu är det många som stressar för en helg på året. Många som jag talat med har redan köpt alla julklappar de ska ge till sina familjer, vänner, barn och barnbarnsbarn. Som redan har blodtrycket i överkant för att de vill göra en enda dag på året så magisk som möjligt.

Och visst vore det härligt med en magisk jul, en som du ser i filmerna. Men jag tror inte att hemligheten att nå den känslan är att stressa ihjäl sig. Därför har jag nu listat fyra saker du kan med gott samvete skippa att göra denna jul.

 


1. Säga meningen ”Jag har ätit alldeles för mycket gott”,

och tyda på att det skulle vara något negativt. Vi lever redan i ett ätstört samhälle, och att tala om sitt ätande i negativ mening gör inte saken bättre. Varken för dig eller andra som hör dig.

Om vi bara äter julmat en gång om året, ät och njut, utan att känna skam. Äh, vad tusan. Ät året runt utan att känna skam!

 
2. Stressa ihjäl dig.

Jag kan inte vara den enda som stått och hyperventilerat vid butikshyllorna en sen kväll i december, på grund av alla människor som springer runt och julshoppar och stressen i att man behöver hitta den perfekta gåvan. Som fått stressmage av att hinna besöka så många ställen över en jul, när man helst av allt bara velat stanna hemma och andas.

Gör dig själv en tjänst och stressa mindre denna jul. Du behöver inte hitta den perfekta julklappen, och du behöver inte vara på tre ställen på en och samma dag.

Ge dig själv en god jul, och våga säga nej och ta det lugnare.

 
3. Konsumera och köpa alldeles för mycket julklappar.

Det är ledsamt att julen har blivit till den tid på året då människor spenderar mest pengar, till vilken nytta? Jag kan förstå om barn vill ha en eller två julklappar av jultomten, men att få +20 gåvor på en dag gör ingen lyckligare som person. Bara mer förvirrad vilken leksak man ska leka med, och mycket som glöms bort.

Vuxna människor behöver inte byta gåvor med varandra, eftersom man ändå vanligtvis köper det man behöver och vill ha själv. Ska du ändå byta gåvor med en vän, bestäm er för att endast köpa en gåva, och något som man har nytta av.

 
4. Stå för all mat själv.

Ska du ha julmiddag hemma och hör redan nu hur ditt konto kommer att eka tomt efter att du handlat alla ingredienser och mat till julbordet? Be alla gästar att bidra med något, och resultatet kommer att bli en julbuffé med många olika och härliga smaker.

Nu när jag och Fredrik ska ordna julmiddag till min mamma, syskon och deras respektive på söndag kommer alla att ta med något gott till julbordet. Det viktigaste är ju trots allt att man träffas och har roligt.

 


Kom ihåg att julen är tänkt att vara en tid då vi ska umgås med nära och kära, och visa dem uppskattning. Där vi får umgås utan stress och press, och bara ha det bra. Var i nuet och dra ner på alla måsten. Ställ dig själv frågan vems förväntningar du försöker uppnå. Är det bara din egen föreställning om hur julen ska vara, så kan det vara gott att släppa taget. 

 
Det blir jul vare sig man vill det eller ej, och det viktigaste är att du får må bra och vara med de du älskar. Julklappar och dylikt är bara sekundärt.

 

 

Lita på mig, jag är i hemlighet kompis med jultomten.

 

IMG 5105 2

Bild från 2013, därav piercingen i läppen.

 

Hur gör du julen så stressfri som möjligt?

Kommentarer

  • Frizz 13/11/2018 9:17pm (5 år sen)

    Jeppjepp, i år ska syster med familj (små barn) resa söderut på våren så det blir t-shirts till barnen och solkräm + öronproppar till de vuxna! Används förhoppningsvis!

Skriv en kommentar