bloggheader6

4 tecken på att du är i Jakobstad

Skrivet av Caroline Eriksson 17.07.2018 | 1 Kommentarer

I lördags fick jag äran att närvara vid min lillasysters och hennes fästmans förlovningsfest. Det var en så otroligt fin fest, och jag fick lära känna så otroligt många fina människor att jag blev helt känslosam efteråt. Kärlek gör mig känslig, lycklig och varm,

och det är de tre orden som kan beskriva den känsla som följt med mig efter den vackra lördagsdagen.

 

Och även om Jakobstad inte varit min hemstad sen 2006, så känns det som att komma hem samtidigt som man bara är en turist i en stad. En halvt mystisk känsla att känna, eftersom jag har skapat mig ett hem 140 kilometer bort. Men Jakobstad är den stad jag växte upp i, och det kommer att för alltid att vara min hemstad, även om mitt hem är någon annanstans.

 

Men så mycket har hänt. Inte bara har mina småsyskon lyckats växa upp till vuxna och förståndiga människor. Hela staden har förändrats, och ingenting är sig likt.

Men det finns vissa kännetecken som får dig att veta att du har kommit till Jakobstad.

 

Här är fyra tecken på att du är i Jakobstad

 

Alla rondeller.

Du hinner knappt in till centrum innan du möts av tre rondeller. Sen verkar det som att Jakobstad börjar komma ikapp Åland och alla deras rondeller, för det har ploppat fram en hel massa rondeller på vägarna.

 

Ingen blinkar i rondellerna.

Jag vet inte om det är för att 70% av alla rondeller är minimala i sin storlek, eller för att alla i Jakobstad är tankeläsare, men ingen blinkar i rondellerna.

 

Det är en himla massa enkelriktade vägar.

Det är ett under hur jag har lyckats ta första skedet av körkortet i Jakobstad, för det är ju som att köra i en labyrint där man var och varannan väg hamnar på en enkelriktad väg. Tacka vet jag Vasa som är som en fyrkant, eller Petalax där det inte existerar någon trafik. Alls.

 

Konstiga trafikregler.

Det verkar som att Jakobstad är staden högerregeln glömde, och där du mitt i allt får en triangel och får väja för människor som kommer från mindre vägar än du kör på.

 

 

Och det var det jag kom fram till under den korta tid jag körde runt i stan. Resten av tiden jag spenderade där umgicks jag med familjen och åt en mycket god glutenfri smörgåstårta.

Tack igen syster för den fina förlovningsfesten. Tack för familjer. Tack för kärlek.

 

jeppis1

Från jeppisdagan för ett par år sen

Kommentarer

  • S 17/07/2018 9:13pm (5 år sen)

    Sen så ska man endast blinka då man kör ut ur rondellen, men det var kanske det du menade. ?

Skriv en kommentar