bloggheader6

4 vackra frisyrer till midsommaren!

Skrivet av Caroline Eriksson 14.06.2018 | 1 Kommentarer

Snart är det midsommar och för mig är det en speciell känsla över hela helgen. Lite halvmagiskt och jag förvandlas varje midsommar till en älva. True story.

 

Vill ni också bli vackra älvor så ska jag nu ge er tips om fyra fina frisyrer som du kan ha över midsommaren. De är superenkla att göra. Det du behöver är små genomskinliga gummisnoddar och hårnålar.

 

midsommarhar1

 

För att förbereda denna frisyr sov jag med två inbakade flätor. Resultatet blir vackra mermaid-lockar, utan extra värme eller slitage på håret. För att få till flätorna i håret så gör du så här: Ta en hårslinga bakom varje öra. Fläta det och fäst med gummisnodd. Vill du ha bredare flätor kan du dra ut flätorna lite så blir de bredare. För över varje fläta till motsatta sida av huvudet, och fäst med hårnålar bakom örat (eller där flätan hamnar). Håret vid ansiktet flätade jag samman med en hårslinga på andra sidan flätan.

 

Khaleesi i Games of Thrones skulle avundas denna vackra frisyr.

 

midsommarhar5

 

Det här är en enkel men ack så vacker frisyr. Påminner också om något från Games of Thrones.

 

Dela upp håret i två delar och fläta varje sida med utbakade flätor. Dra gärna i dessa flätor också för att få dem stora och romantiska. För över varje fläta till motsatta sida av huvudet och fäst med hårnålar. Vips så har du en vacker hårkrans över hela huvudet. Jag valde att pynta flätorna med syrénblommor.

 

midsommarhar3

 

Vill man verkligen se ut som en älva och vara lite extra, så är denna frisyr perfekt. Lägg håret i en hög hästsvans mitt på huvudet. Fläta håret, fäst med gummisnodd och vira runt hårbandet så det blir en "donut" mitt på huvudet. Fäst med hårnålar. Den här frisyren pyntade jag med syrénblad och blommor så det blev som en mini-hatt.

 

Passar bra om du ska på engelskt kungabröllop.

 

midsommarhar4

 

Den här frisyren skulle jag kunna gifta mig i.

 

Börja med att göra en ordentlig snedbena. Fläta in frampartiet av håret i en inbakad fläta. Fäst med en gummisnodd och dra gärna ut flätan för att få den bred. Andra sidan av benan flätar du in till motsatta sida av huvudet. Fläta samman den med den första flätan. Snurra flätan så den ser ut som en vacker blomma vid sidan av ditt huvud. Pynta med vackra blommor.

 

Vilken frisyr är din favorit?

 

Kommentarer

  • Johanna 14/06/2018 7:45pm (5 år sen)

    Den sista!

Skriv en kommentar